Slovenska rokometna reprezentanca bo poskušala v Katarju ponoviti sijajno četrto mesto s SP-ja 2013. Foto: BoBo
Slovenska rokometna reprezentanca bo poskušala v Katarju ponoviti sijajno četrto mesto s SP-ja 2013. Foto: BoBo
V izbrano vrsto se vrača Miladin Kozlina. Foto: EPA
Denić na priprave povabil 26 rokometašev
Selektor Denič povedal, na koga računa v Katarju

Selektor Boris Denić je na sedežu Rokometne zveze Slovenije predstavil seznam kandidatov in načrt priprav za nastop na svetovnem prvenstvu. Na seznamu 26 igralcev jih je polovica igrala pred dvema letoma v Španiji, ko je Sloveniji uspel zgodovinski preboj v polfinale. Edina novost je Miladin Kozlina, ki se v reprezentanco na občutljivi položaj levega zunanjega vrača zaradi poškodbe Boruta Mačkovška in Nenada Bilbije.

Sebastian Skube - Deničevo zlato jajce
"Že na minuli akciji proti Slovakom in Latvijcem sem na reprezentančni seznam uvrstil Klemna Cehteta, zdaj sem že Kozlino. Brez Cehteta in Kozline bi naša igra na tem položaju slonela zgolj na Sebastianu Skubetu, ki je nekakšno moje 'zlato jajce' in sem ga v preteklosti uporabil na vseh igralnih mestih. Na položaju levega zunanjega smo v deficitarnem položaju, vesel sem, da se je po Cehtetu pozitivno odzval tudi Kozlina in sprejel reprezentančno vabilo," je povedal Denič, ki bo dokončen seznam potnikov za Katar določil 3. ali 4. januarja, na svojem razširjenem seznamu pa ima za vsak primer še dva rokometaša: Petra Puclja in Žigo Mlakarja.

Številni legionarji se bodo pridružili po praznikih
Reprezentanca se bo zbrala 22. decembra v svoji tradicionalni bazi v Zrečah. Na začetku priprav ne bodo v polni postavi, nekateri slovenski legionarji iz Francije in Nemčije se jim bodo pridružili po božičnih ali novoletnih praznikih. Slovenija bo prvi tekmovalno-pripravljalni akciji imela v Celju, kjer se bo 27. decembra pomerila z Egiptom, dan kasneje pa še z Alžirijo.

Prava podoba šele na Danskem
Na teh dveh tekmah zagotovo ne bodo igrali Gorazd Škof, Dragan Gajić in Miha Žvižej, saj bodo nastopili na francoski tekmi all-stars, manjkali bodo tudi igralci nemških klubov (Kozlina, Primož Prošt, Jure Natek in Marko Bezjak). Izbrana vrsta bo tako bolj "prečiščeno" podobo doživela na kakovostnem turnirju na Danskem, kjer se bo med 9. in 11. januarjem pomerila z domačo reprezentanco, Švedsko in Islandijo.

Deničev seznam:
- vratarji: Gorazd Škof (Nantes), Primož Prošt (Göppingen), Matevž Skok (Celje Pivovarna Laško) in Klemen Ferlin (Gorenje Velenje);

- krilni igralci: Luka Žvižej (Celje Pivovarna Laško), Simon Razgor, David Špiler (oba Meškov Brest), Dragan Gajić, Vid Kavtičnik (oba Montpellier), Gašper Marguč (Veszprem) in Mario Šoštarič (Gorenje Velenje);

- zunanji igralci: Klemen Cehte (Payd D'Aix), Marko Bezjak, Jure Natek (oba Magdeburg), Miladin Kozlina (Minden), Dean Bombač (Pick Szeged), Uroš Zorman (Vive Targi Kielce), Sebastian Skube (Björringbro-Silkeborg), Jure Dolenec (Montpellier), David Miklavčič (Celje Pivovarna Laško), Mitja Nosan in Staš Skube (oba Gorenje Velenje);

- krožni napadalci: Miha Žvižej (Toulouse), Matej Gaber (Montpellier), Uroš Bundalo (Tremblay) in Blaž Blagotinšek (Celje Pivovarna Laško).

Denić na priprave povabil 26 rokometašev
Selektor Denič povedal, na koga računa v Katarju