V vrste Celjanov se je vrnil Miha Zarabec. Foto: www.alesfevzer.com
V vrste Celjanov se je vrnil Miha Zarabec. Foto: www.alesfevzer.com

kandidatov za naslov Vesprem, z njim pa tudi okoli tisoč navijačev.

Celjani so na zadnjih dveh tekmah proti Parisu in Kielu pokazali všečni predstavi, a kljub srditemu boju ostali praznih rok. Na dosedanjih šestih tekmah so osvojili dve točki.

V vrstah Madžarov mrgoli sijajnih posameznikov. Mesto med njimi si je prislužil tudi Gašper Marguč ter številni igralci, ki so nekoč branili barve celjskega kluba, kot so Hrvati Ivan Slišković, Mirko Alilović in Renato Sulić, Madžar Mate Lekai in Bošnjak Mirza Terzić. Barve Veszprema branijo Šved Andreas Nilsson, Nemec Christian Zeitz, Španca Cristian Ugalde in Jose Maria Rodriguez, Islandec Aron Palmarsson in Srb Momir Ilić. Tu je še kopica madžarskih zvezdnikov, zaradi poškodbe pa je vprašljiv nastop njihovega najbolj razvpitega igralca, 208 cm visokega ostrostrelca Laszla Nagyja.

"Veszprem je resnično ekipa z več enakovrednimi igralci na vsakem položaju, v primerjavi s preteklo sezono pa se je okrepil še z dvema novima igralcema. Cilj madžarske ekipe je priti na vrh Evrope. Na nas je torej, da odigramo eno najboljših tekem, da se maksimalno potrudimo in iščemo priložnosti za zmago. Prvi pogoj je, da se na igrišču držimo vseh navodil, ki jih bomo v dneh pred tekmo pripravili, in v tem primeru je v našem Zlatorogu vse mogoče," je povedal trener Branko Tamše, ki lahko spet računa na ideologa igre Miho Zarabca.

Celjska dvorana Zlatorog bo v nedeljo najbrž napolnjena do zadnjega kotička, prireditelji tekme poleg najbolj zvestih Florijanov pričakujejo še okrog tisoč privržencev iz Veszprema, ki je od Celja oddaljen le dobre tri ure vožnje.

LIGA PRVAKOV
7. KROG, skupina A

Nedelja ob 15.00:

CELJE PL - VESZPREM
FLENSBURG - ZAGREB 28:27 (12:13)
KIEL - PSG četrtek
WISLA PLOCK - BEŠIKTAŠ sobota

PSG in Flensburg 10, Veszprem 9, Kiel 8, Zagreb 6, Wisla 3, Celje, Bešiktaš 2

Skupina B, sobota:
PICK SZEGED - KRISTIANSTAD
BARCELONA - VARDAR
MONTPELLIER - RHEIN NL nedelja
KOLDING - KIELCE nedelja

Vardar 10, Barcelona 9, RNL 7, Kielce in Szeged po 6 Montpellier in Kristianstad 4, Kolding 2.

Zmagovalci skupin se uvrstijo v četrtfinale, ekipe od 2. do 6. mesta pa v osmino finala.