Slovenci so si po koncu tekme dali duška. Upravičeno, saj so bili pritiski zadnjih dni veliki. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenci so si po koncu tekme dali duška. Upravičeno, saj so bili pritiski zadnjih dni veliki. Foto: www.alesfevzer.com
Gorazd Škof
Eden izmed slovenskih junakov je bil tudi 37-letni vratar Gorazd Škof, ki je zbral 11 obramb. Foto: www.alesfevzer.com

Kako emocionalna in težka je bila s psihološkega vidika ta tekma za slovenske igralce, je najbolj demonstriral kapetan Uroš Zorman, ki je po prihodu v mešano cono rekel le: "To zmago posvečamo vsem "foteljašem" v Sloveniji, ki doma ležijo in vseskozi pametujejo." Stavku je malo kasneje dodal sočno kletvico, nato pa odbrzel v slačilnico, iz katere se ni več vrnil. Izjava Zormana je dejansko na mestu, saj so bili nekateri komentarji predvsem na medmrežju negativistični čez vsako mero dobrega okusa.

Cehte: V posteljo smo šli z mislijo na Makedonce
Po preboju med najboljših osem je nedvomno čas za slavje, saj so Slovenci po neprepričljivih predstavah v skupinskem delu tokrat vzdržali, ko je bilo najbolj treba. "Prvi vtisi so fenomalni. Užival sem. Makedonije ne gre podcenjevati, je izkušena ekipa, gradila je dolgo za olimpijske igre. Zdaj jim je to spodletelo. Voljni trenutek je bil na obeh straneh velik, a na naši strani še večji. Motivirali smo se maksimalno, to se je videlo že včeraj pri analizi, ko smo šli zelo skoncentrirano vanjo, nato pa v posteljo z mislimi na Makedonce. Razmišljali smo o tem, kako napadajo in kako se branijo. Tema današnjih in včerajšnjih pogovorov je bila le Makedonija, zdaj pa samo s polnimi jadri še naprej," pa je dejal Klemen Cehte, ki se je uspešno vrnil po poškodbi in zabil dva gola.

Miha Žvižej: Pokazali smo pravi obraz
Miha Žvižej je garal v obrambi in v napadu: "V kompletu morda celo ena najboljših tekem na prvenstvu, če ne najboljša. Težko se nam je bojevati proti fizično močnejšim reprezentancam, ker kriterij ne dopušča kontakta. Res je, da je za vse ekipe isto, a enostavno ne smemo uporabljati nobenih okončin na telesu, kar je težko. Ne glede na vse izključitve, ki smo jih dobivali, zasluženo ali nezasluženo, smo zadržali to razliko tudi po zaslugi vratarja, ki nas je podprl, in jaz sem zelo vesel. Če že statistično ni bila najboljša tekma, pa sem jaz vesel, da smo pokazali pravi obraz," je zatrdil krožni napadalec.

Denič: Naredili smo vse, kar nam je bilo zadano
"Čestital bi fantom, da nam je uspelo dati razposajene glave skupaj. Da smo do konca vzdržali, da ne odreagiramo na igrišču na nič, ampak da smo do konca zbrani. Tekma je bila težja s psihičnega kot fizičnega vidika. Sami vemo, kaj je pomenila. V tem segmentu smo bili veliko boljši od Makedonije. A tako kot prejšnje bomo tudi to tekmo pozabili. Tukaj smo, živi smo. Prvi cilj je izpolnjen in jaz lahko fantom le še enkrat čestitam, saj smo kljub vsem težavam od začetka priprav naredili vse, kar nam je bilo zadano. Tekma nas je izpraznila, zdaj pa imamo, dan, dva, da se sestavimo,"
pa je popolnoma mirno tekmo ocenil selektor Boris Denič,ki je potrdil, da so pogovori, ki so jih imeli v zadnjih dneh, obrodili sadove.

Obrvan: Zaslužena zmaga Slovenije
Hrvaški selektor na makedonski klopi Ivica Obrvan je po tekmi športno priznal poraz: "Sloveniji čestitke za zasluženo zmago. Želim ji vso srečo v četrtfinalu. Odigrali smo trdo tekmo. Bili smo slabi v obrambi proti njihovim hitrim igralcem. Na koncu pa smo zgrešili še nekaj zanesljivih golov, ki bi nas obdržali v igri."

Slovenija bo nasprotnika v sredinem četrtfinalu dobila po ponedeljkovi tekmi med Francijo in Argentino. Veliki favoriti so seveda Francozi.

Iz Dohe

Aleš Vozel, @vozela1

"Zmago podarjam vsem Slovenceljnom v foteljih"
Analiza drugega polčasa tekme Slovenija - Makedonija
Slovensko upanje na olimpijske igre ostaja
Natek, Gajič in Škof po zmagi nad Makedonci
"Zmago podarjam vsem Slovenceljnom v foteljih"
Analiza drugega polčasa tekme Slovenija - Makedonija
Slovensko upanje na olimpijske igre ostaja
Natek, Gajič in Škof po zmagi nad Makedonci