Rokomet
()
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.1 od 7 glasov Ocenite to novico!
Maja Užmah in Janja Rebolj
Slovenske rokometašice so igrale na zadnjem prvenstvu lani na Švedskem, kjer so premagale gostiteljice turnirja, a vseeno obstale v skupinskem delu tekmovanja. Foto: Reuters

Dodaj v

Žreb je Slovenkam namenil Dansko, Češko in Islandijo

Kvalifikacije se bodo začele 27. septembra
21. april 2017 ob 13:26,
zadnji poseg: 21. april 2017 ob 15:48
Pariz - MMC RTV SLO, STA

Slovenske rokometašice bodo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo naslednje leto v Franciji igrale v skupini 5 skupaj z Dansko, Češko in Islandijo.

Kvalifikacije se bodo začele 27. septembra, končale pa 3. junija prihodnje leto.

Na evropsko prvenstvo, ki bo med 20. novembrom in 16. decembrom 2018 v Nantesu, Brestu, Montbeliardu, Nancyju in Parizu, se bodo uvrstile po dve najboljši izbrani vrsti iz vseh sedmih kvalifikacijskih skupin ter najboljša tretjeuvrščena reprezentanca.

Krim pripeljal še srbsko reprezentantko
Rokometašice Krima Mercatorja so se okrepile še s srbsko reprezentantko Anđelo Janjušević. 22-letna in 178 cm visoka levičarka igra na zunanjem položaju. V letošnji sezoni brani barve madžarskega Siofoka. Pred njo so sodelovanje s klubom sklenile Črnogorka Jelena Despotović, Ukrajinka Olga Perederij in slovenski rokometni asinji Tamara Mavsar ter Tjaša Stanko. Sodelovanje s klubom so podaljšali tudi trener Uroš Bregar, vratarki Miša Marinček in Amra Pandžić, Aneta Benko, Elizabeth Omoregie in Alja Koren.

S. J.
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kazalo