Slovenski reprezentančni branilec Brečko se je znašel na naslovnici Bilda, a ne zaradi uspehov na igrišču. Foto: Reuters
Slovenski reprezentančni branilec Brečko se je znašel na naslovnici Bilda, a ne zaradi uspehov na igrišču. Foto: Reuters
Mišo Brečko (Köln)
Brečko je letos v 1. Bundesligi 15-krat zaigral za Köln, od tega kar 14-krat v prvi postavi. Foto: EPA

Branilec Kölna in standardni član slovenske prve enajsterice si bo dobro zapomnil letošnji karneval. V skladu s tradicijo in pričakovanji najbolj karnevalskega mesta v Nemčiji so v ponedeljek pri 1. FC Kölnu priredili klubsko karnevalsko zabavo, ki se je je med drugim udeležil tudi legendarni voznik formule ena Michael Schumacher. Ta je rojen blizu tega milijonskega mesta v Porenju in se večkrat zabava z nogometaši Kölna.

Nogometna zvezda večera je bil seveda poškodovani superzvezdnik Lukas Podolski, zadržani norveški trener Stale Solbakken pa je bil prvič priča pravemu karnevalu. A vseeno je največ prahu dvignil Mišo Brečko, kar je podrobno popisal največji evropski tabloid Bild.

Na tirnicah onesposobil svoje vozilo
Ob dveh zjutraj je kölnska policija na progi 1 mestne železnice aretirala Brečka, ki se je s svojim avtomobilom BMW X5 vozil kar po tirih. "Malo pred postajo Heumarkt sem opazil avtomobil, ki vozi za menoj," je Bildu povedal voznik lahkega vlaka. Policija je Brečku odvzela vzorec krvi in ugotovila, da ima v krvi kar 1,6 promila alkohola. Zaradi vožnje po tirih so bile predrte vse gume, podvozje pa je bilo tako hudo poškodovano, da prestižni BMW X5 ni bil več vozen in so ga morali odstraniti z dvigalom. Do "nesreče" je prišlo na gradbišču prihodnje podzemne postaje v starem delu mesta, kjer v bližini živi tudi 27-letni Trboveljčan.

Brečko skesano priznal dogodek
Po odvzemu krvi na policijski postaji in začasni zaplembi vozniškega dovoljenja se je Brečko domov odpravil s taksijem. Že zgodaj zjutraj je imel krizni sestanek v klubu, Bildu pa je tudi priznal dogodek: "To je bila moja velika napaka, da sem se v takem stanju usedel za volan."

"Žal mi je, ker se je to zgodilo, ko bi mi moral misliti le na tekmo v Nürnbergu. Hvala Bogu, da se pri tem tudi nihče drug ni poškodoval," je Brečko, ki je v minulih dveh krogih sicer prestajal kazen zaradi izključitve na domači tekmi s Schalkejem (1:4), povedal za kölnski Express.
Brečka najverjetneje čakata visoka denarna kazen za različne kršitve prometnih pravil in morebiten odvzem vozniškega dovoljenja, medtem ko v klubu niso želeli izdati, ali ga bodo tudi sami kako kaznovali.
"Mišo Brečko je klubu sporočil, da je naredil napako, ki jo zelo obžaluje, kajti zaveda se, da bi moral biti nogometaš v bundesligi za vzor," so zapisali na klubski spletni strani. Sporočili so še, da se bodo z nogometašem o nesreči in njenih posledicah še pogovorili, a bo zadeva ostala na interni ravni.