Poročila o poroki 12. julija, takoj po evropskem prvenstvu v nogometu, so bila točna - Ana Ivanović in Bastian Schweinsteiger sta v pravljičnih Benetkah skočila v zakonski jarem Foto: AP
Poročila o poroki 12. julija, takoj po evropskem prvenstvu v nogometu, so bila točna - Ana Ivanović in Bastian Schweinsteiger sta v pravljičnih Benetkah skočila v zakonski jarem Foto: AP
false
Prelepa nevesta. Foto: Reuters

Zaljubljenca je do mestne hiše, kjer sta podpisala listino o sklenitvi zakonske zveze, pripeljala gondola. Ujeli so ju tudi fotografi, nevesta je blestela v elegantni poročni obleki, ženin pa je izbral klasično obleko.

Na civilni poroki so bili navzoči člani družine in najožji prijatelji.

Kot piše srbski B92, je Anina priča srbska plavalka Miroslava Najdanovski, Bastianu pa je ob strani stal nemški alpski smučar Felix Neureuther. Vsi štirje so se po poročnem obredu odpeljali z vodnim taksijem po beneških kanalih.

Mladoporočenca, ki sta nastanjena v hotelu s sedmimi zvezdicami Aman Canal Grande, kjer sta pred svojo beneško poroko bivala tudi igralec George Clooney in njegova izbranka Amal, sta pripravila dve zabavi, prva bo danes, druga, na katero morajo gostje priti v svečanih oblačilih, pa bo jutri. Na jutrišnji zabavi naj bi goste zabavala hrvaška pevka Nina Badrić, piše hrvaški Jutarnji list.

Med povabljenci naj bi bili nemški selektor Joachim Löw, nogometaš Thomas Müller, teniška igralca Angelique Kerber in Andy Murray ...

Poročno slavje naj bi Ano in Bastiana stalo milijon evrov.

Lokacija poroke je bila skrivnost tudi za svate, saj Ana in Bastian v vabilih na poroko nista razkrila podrobnosti. Svati so 11. julija prileteli na letališče v München, od koder so jih z zasebnim letalom prepeljali na tajno lokacijo.

Par sta že dve leti
31-letni Bastian in tri leta mlajša Ana sta par že dve leti, zbližala pa naj bi se v času, ko je Nemčija osvojila naslov svetovnih prvakov v nogometu leta 2014. Schweinsteiger se je takrat ravno razšel z dolgoletnim dekletom Sarah Brandner, medtem ko je bila Ivanovićeva predtem štiri leta v zvezi z avstralskim igralcem golfa Adamom Scottom.