Axelle Despiegelaere na tekmi med Belgijo in Rusijo, ko je bila še anonimna belgijska nogometna navijačica. Foto: EPA
Axelle Despiegelaere na tekmi med Belgijo in Rusijo, ko je bila še anonimna belgijska nogometna navijačica. Foto: EPA
Fotografija, ki je Axelle stala pogodbe z L'Orealom. Foto: Twitter

Potem, ko so mediji pisali, da naj bi pogodbo s francoskim kozmetičnim velikanom podpisala zelo kmalu, prvi oglasni video, v kateri ji Thierry Huys, pooblaščeni frizerski mojster profesionalne linije L'Oreal, osveži pričesko, pa je že zunaj (in skoraj dva milijona ogledov), se je zdaj za Axelle vse sesulo tako naglo, kot se je iztrelila med zvezde.

Sporna je bila namreč fotografija, ki jo je na svojem Instagramu objavila kar najstnica sama. Na njej svetlolaska s puško ponosno pozira ob mrtvi gazeli v Afriki. "Lov ni stvar življenja in smrti. Je precej pomembnejše od tega ... to je bilo približno kako leto nazaj ... danes sem pripravljena na lov na Američane, haha," je zapisala Axelle 1. julija ob fotografiji, pred tekmo Belgije z reprezentanco ZDA na SP v Braziliji. Napačna poteza, kot se je izkazalo.

Nagel padec
Ampak lepo od začetka: Axelle so predstavniki L'Oreala opazili, ko je v belgijskih nacionalnih barvah in s čepico s vražjimi rožički (saj veste, rdeči vragi) 22. junija v Riu skupaj s prijatelji doživeto navijala za belgijsko reprezentanco na tekmi proti Rusiji, medtem pa se je ves čas zapeljivo spogledovala s fotografskimi objektivi. Opazili so jo tudi gledalci in ji na Facebooku postavili stran, ki jo spremlja že skoraj 300.000 ljudi.

A prav zaradi omenjene fotografije, na katero so L'Oreal opozorili ljubitelji živali ("L'oreal, kaj si misliš o tej objavi tvojega najnovejšega modela, Axelle Despiegelaere?" je zapisala ena), je kozmetični velikan pretrgal vse vezi z Belgijko, sporočil, da ne bo njihova predstavnica, da je z njo sodeloval zgolj pri "ad hoc" videu za belgijske družabne medije in da je s tem svojo pogodbo izpolnila.

Predstavnik L'Oreala je še dejal, da čeprav družba ve za fotografijo, ne bo komentirala, če je bil to razlog za prekinitev pogodbe Despiegelaerove. So pa ob tem izpostavili, da L'Oréal "nič več ne testira na živalih, nikjer po svetu, te naloge pa tudi ne prepušča drugim."