Hamilton je v nedeljo še drugič postal svetovni prvak. Foto: Reuters
Hamilton je v nedeljo še drugič postal svetovni prvak. Foto: Reuters
Hamilton in Scherzingerjeva sta par od leta 2007, a sta šla v teh sedmih letih že večkrat narazen. Foto: Reuters

Hamilton je material začel pisati pred skoraj dvema letoma, pri čemer se je povezal z britanskim raperjem Angelom. "Dejansko je zelo dober pevec. Prava osvežitev ... Zna rapati - v slogu 'umazanega juga', ob tem pa ima na zalogi nekaj udarnih pop skladb in tudi nekaj kakovostnega soula," je povedal Angel.

"Glasba mi pomeni vse," pravi 29-letni Mercedesov voznik, ki napoveduje r'n'b album, pri čemer med izvajalci, ki ga navdihujejo, izpostavlja Michaela Jacksona, Princea, Kodalinea in Jay Z, pa tudi svoje dolgoletno dekle, nekdanjo pevko Pussy Cat Dolls Nicole Scherzinger.

Nicole ga podpira
Hamilton je v nedavnih intervjujih za BBC in Radio 1 razkril, da mu glasba jemlje praktično prav toliko časa kot dirkanje: "Veliko pišem, celo ob dirkaških koncih tedna. Ko sem bil na Japonskem, sem bil v studiu od ponedeljka do srede, od četrtka do nedelje pa sem dirkal. Potem pa spet takoj nazaj v studio."

Ob tem Hamilton, ki nikdar ni slovel kot velik žurer, pravi, da v tujini pogosto obiskuje snemalne studie, da "prelije svoje misli" v glasbo, namesto da bi šel po tekmi ven.

"V svoji vili sem zgradil studio za Nicole, da ji ne bi bilo treba nenehno leteti v Los Angeles, zdaj pa komaj kdaj pride do njega, ker sem vedno jaz v njem," še pravi dirkač, ki pravi, da pevka njegove ambicije podpira. 36-letna Scherzingerjeva v teh dneh promovira svoj zadnji album, Big Fat Lie, ki ga je večinoma napisala med njunim lanskim razdorom.