Maria Höfl-Riesch je izdala biografijo z naslovom Geradeaus (naravnost). Foto:
Maria Höfl-Riesch je izdala biografijo z naslovom Geradeaus (naravnost). Foto:

Na 256 straneh je nemška šampionka, ki je leta 2010 osvojila dve zlati olimpijski medalji, razkrila nekaj zanimivih podrobnosti, ki jih je doživela v svetovnem pokalu, opisala neprimeren odnos, ki jo je imel do nje nekdanji trener Mathias Berthold (na treningu na Novi Zelandiji se mu je zareklo, da se mu kar zamegli pred očmi, ko jo vidi, kako smuča), priznala, kako so se norčevali iz nje v mladih letih, ker je imela zobni aparat in se seveda lotila tudi teme, ki je najbolj zaposlovala rumene medije - spor z najboljšo smučarko na svetu Lindsey Vonn.

Pestre noči v hotelskih sobah
Morda najbolj pikantne so njene besede o tem, kaj vse se dogaja v hotelskih sobah, ko je karavana po več tednov daleč od doma: "Ne vem, kdo se je spomnil besedne zveze beli cirkus, ampak bolje bi bilo pornocirkus. Ni si treba ravno predstavljati, da se v hotelih dogajajo divje orgije, vsekakor pa tudi ni tako, da vsak, ki se sam prijavi na recepciji, tudi sam preživi noč. Nekateri, ki imajo doma družino, to razumejo kot dobrodošlo spremembo v zakonskem vsakdanu. Kombinacije so vse mogoče: trener s psihoterapevtko, serviser s smučarko ..."

93-letna babica po padcu v bolnišnico
Na predstavitev knjige v München je želela priti tudi Mariina stara mama Josta, ki je stara 93 let, vendar je padla po stopnicah in morala v bolnišnico. Maria Höfl-Riesch je bila zaradi nesreče, za katero je izvedela tik pred predstavitvijo, pretresena in je bila nekaj časa objokana.

27-letna športnica naj bi po koncu lanske sezone resno razmišljala, da bi končala kariero, vendar si je premislila in bo tudi v tej zimi nevarna tekmica Tini Maze v boju za veliki kristalni globus in za medalje svetovnega prvenstva v Schladmingu.