34-letna Rebecca Ellison je izgubila bitko z rakom na dojki. Foto: EPA
34-letna Rebecca Ellison je izgubila bitko z rakom na dojki. Foto: EPA

36-letni branilec, ki je vrsto let branil barve Manchester Uniteda, zdaj pa igra za ekipo Queen’s Park Rangers, in dve leti mlajša Rebecca sta se poročila leta 2009. Rodili so se jima trije otroci, in sicer leta 2006 sin Lorenz, leta 2008 sin Tate in leta 2011 hčerka Tia.

"Moja sorodna duša je sinoči odšla. Rebecca, moja čudovita žena, je umrla v londonski bolnišnici Royal Marsden Hospital po kratki bitki z rakom," je nogometaš zapisal v izjavi in se zahvalil vsem prijateljem, ki so mu pomagali v teh težkih časih.

V sporočilu za javnost je povedal tudi: "Bila je čudovita, ljubeča mati najinih treh otrok. Pogrešali jo bomo kot ženo, sestro, teto, hčer in vnukinjo." Sporočil je, da si želi, da bi mediji njega ter njegovo in Rebeccino družino pustili, da žalujejo v miru.

Rio in Rebecca sta sicer veljala za srečen par, čeprav so se leta 2010 pojavile govorice, da je Ferdinand svojo ženo večkrat prevaral. Časopis Sunday Mirror je takrat objavil zgodbo, da je bil 13 let v razmerju s Carly Storey.