Milivoje Novakovič je s 14 zadetki četrti strelec Bundeslige. Najboljši strelec Bayerna Miroslav Klose jih je dosegel le 10. Foto: Reuters
Milivoje Novakovič je s 14 zadetki četrti strelec Bundeslige. Najboljši strelec Bayerna Miroslav Klose jih je dosegel le 10. Foto: Reuters
Milivoje Novakovič
Nogometašev Kölna ne skrbi obstanek. Foto: EPA

Pred derbijem proti Bayerju, ki bo v nedeljo ob 17.00 na stadionu RheinEnergie, je slovenski reprezentant dobil lepo priznanje za svoje predstave. Lani je z izjemnimi predstavami popeljal Köln v Bundesligo, tudi v letošnji sezoni pa so varovanci Christopha Dauma v mirnih vodah prav po zaslugi sijajnega napadalca iz Ljubljane.

Že dlje časa si je zaslužil to pesem
"Novakoviču želimo pokazati, da ga zelo cenimo. Ne želimo si, da bi nas zapustil. Že dve leti je naš najboljši napadalec, popeljal nas je nazaj v Bundesligo. Zdaj je naša garancija, da bomo ostali v prvi ligi," je povedal pevec skupine Andreas Kranz, ki je s svojimi prijatelji posnel tudi videospot za pesem. "Z dvema zadetkoma v Cottbusu nam je dal navdih za to pesem. "Nova" je super kapetan in že dlje časa bi si zaslužil tako pesem," je še dodal 40-letni Kranz.

Nočna mora vratarjev
Tako opevajo ostrostrelca z Balkana, ki mu ni težko dosegati zadetkov. V refrenu poudarjajo, da "Novagol" napolni mrežo nasprotnika, in povejo, da ga ljubijo. Ne pozabijo omeniti, da je Novakovič sijajen tudi pri strelih z bele točke in prava nočna mora vratarjev nasprotne ekipe.

Obožuje balkansko glasbo
"Nova" je velik ljubitelj glasbe. Pred vsako tekmo na avtobusu posluša balkanske ritme, kar so izvajalci omenjene pesmi tudi upoštevali. "Res lepo, da so se navijači potrudili. To je zame dodatna vzpodbuda," je povedal Novakovič, ko se je z Mišom Brečkom vrnil v Köln po grenkem porazu v Belfastu.

Himno dobijo le legende
Pred njim sta himno v Kölnu dobila le Lukas Podolski in Christoph Daum, ki sta kultni osebnosti mesta. "Nova je vreden suhega zlata za nas," je poudaril predsednik Wolfgang Overath, nekdanji izjemni nogometaš, ki je bil leta 1974 z nemško reprezentanco tudi svetovni prvak.

Novagol

Ein Knipser kam vom Balkan her,
Tore schießen ist nicht schwer.
Und ist der Ball auch angespitzt,
Der Nova hat das Ding geritzt!

Novagol, Novagol –
hau den andern die Bude voll!
Super-Nova, Super-Nova
Novakovic, schieß ein Tor,
wir lieben Dich!

Und vom Elfmeterpunkt machst du sie alle rund,
Du schießt links wie rechts und rein,
Für jede Abwehr bist du ein Alptraum
Der Torwart ist Dein größter Feind!

Novagol, Novagol –
hau den andern die Bude voll!
Super-Nova, Super-Nova
Novakovic, schieß ein Tor,
wir lieben Dich!

A. G.