Pele se bo tretjič poročil. Foto: Reuters
Pele se bo tretjič poročil. Foto: Reuters

Pele, s pravim imenom Edson Arantes do Nascimento, je v zvezi z uspešno poslovno žensko (ima svoje podjetje) od leta 2010, prvič pa sta se spoznala leta 1980 v New Yorku. Ponovno sta se srečala in zbližala leta 2008, ko sta oba šla skozi ločitveni proces. Datuma poroke še nista razkrila, znano pa je to, da si nameravata dom ustvariti v Sao Paulu.

To bo tretji zakon za enega najboljših nogometašev vseh časov, ki ima (najmanj) sedem otrok. V prvem zakonu z ženo Rosemeri de Reis Cholbi sta se mu rodili hčerki Kelly in Jennifer ter sin Edson (Edinho). Poleg tega naj bi Pele imel še vsaj dva nezakonska otroka - med prvim zakonom naj bi se zapletel v razmerje s hišno pomočnico Anizio Machado, ki je rodila hčerko Sandro. Nogometaš je ni nikoli vzel za svojo, Sandra pa je umrla leta 2006 v svojem 42. letu starosti za rakom. Je pa Pele priznal, da je hčerka novinarke Lenite Kurtz njegova.

V 80. letih je Pele s televizijsko voditeljico in pevko Xuxo Meneghel (bila je v zvezi tudi z legendarnim dirkačem formule ena Ayrtonom Senno) tvoril enega najbolj priljubljenih in obleganih zvezdniških parov v Braziliji, po razhodu od Xuxe pa se je zaljubil v Flavio Cavalcanti, nekdanjo mis Brazilije.

Leta 1996 se je poročil s pevko gospela in psihologinjo Assirio Seixos Lemoso, s katero sta leta 1996 dobila dvojčka - sina Joshuo in hčerko Celeste. Ločila sta se leta 2008.

Edson Arantes do Nascimento bo 13. oktobra praznoval 74. rojstni dan. Je trikratni svetovni prvak in ob Diegu Maradoni po izboru Fife najboljši nogometaš vseh časov. Po končani nogometni karieri se je preizkusil kot igralec, televizijski komentator, poslovnež, pisatelj, je pa tudi nekdanji brazilski minister za mladino, šport in turizem.