Čestitke novopečeni mamici. Foto: Reuters
Čestitke novopečeni mamici. Foto: Reuters

35-letna Petra je danes postala ponosna in srečna mamica deklice, so sporočili iz Smučarske zveze Slovenije in dodali, da sta obe zdravi in veseli ter z navdušenjem čakata na prve izzive v življenju. V sporočilu za javnost je zapisano še, da se družina do naslednje zime umika z medijskega prizorišča in tako vse prosijo, da spoštujejo njihovo zasebnost.

Otroka je dobila s svojim nekdanjim trenerjem, Slovakom Ivanom Hudačem, ki jo je popeljal do velikih športnih uspehov, srečo pa sta pred leti našla tudi v zasebnem življenju.

Najuspešnejša slovenska smučarska tekačica
Leta 2010 si je Petra Majdič z življenjsko predstavo kljub padcu in poškodbi na ogrevanju priborila olimpijski bron v klasičnem šprintu v Vancouvru. Z neverjetno borbenostjo, ki je presegala meje dojemljivega, je Brinjčanka osvojila deveto slovensko zimsko olimpijsko medaljo in se vpisala v zgodovino slovenskega športa. Na cilju je Petra za nekaj trenutkov izgubila celo zavest, po prvi pomoči so jo slovenski trenerji in bolničarji odnesli v rešilni avtomobil. Na poti do zmagovitega odra jo je moral podpirati trener Ivan Hudač, nato se je z vidnimi bolečinami, a z nasmehom na ustih povzpela na stopničko za tretje mesto.

V karieri je med letoma 1999 in 2011 osvojila 24 zmag, 16 za svetovni pokal, na oder za zmagovalke se je povzpela 48-krat.

Ta konec tedna je sicer veselo pri najuspešnejših slovenskih športnikih. Včeraj se je rojstva prvorojenke Neže razveselil najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar. Več si lahko preberete tukaj.