Miller kot dedek Miller. Foto: Youtube
Miller kot dedek Miller. Foto: Youtube

30-sekundni oglas so posneli v enem dnevu v Söldnu v Avstriji, pred prvo tekmo nove sezone svetovnega pokala konec oktobra, je za NBC sporočil Millerjev agent.

Na snemanju sta bila tudi Millerjeva soproga, profesionalna igralka odbojke Morgan Miller, in njegov enoletni sin Nate iz prejšnje zveze, katerega skrbništvo si Miller po dolgotrajni sodni bitki deli z manekenko, gasilko in nekdanjo marinko Saro McKenno.

37-letni Miller, ki je v dolgi in viharni karieri zbral dva velika kristalna globusa, šest olimpijskih medalj in štiri naslove svetovnega prvaka, se je le dva dni pred veleslalomom v Söldnu umaknil zaradi poškodbe hrbta, nato se je odločil za operacijo, po kateri zdaj okreva. Vrnitev načrtuje na januarskih tekmah v Wengnu.

Upornik brez razloga
Čeprav to ni prvi oglas za telegeničnega Millerja, pa ga v taki podobi še nismo videli - za potrebe preobrazbe v dedka so mu posivili lase in brado ter ga prepričljivo postarali za kakih 30, 40 let. Smučar v oglasu prebira pravljico vnuku, ob tem pa se spominja svojih "divjih" dni, ko je med drugim smučal po eni smučki, odstopal kot za stavo, se drsal po oglasnih panojih v Kitzbühelu in žalil sedmo silo.

Manjši vlogi v oglasu imata tudi smučarja Julia Mancuso in Jared Goldberg.