Sodnik je vztrajal, da se tekma ne bo nadaljevala, dokler komentator ne zapusti kabine. Foto: EPA
Sodnik je vztrajal, da se tekma ne bo nadaljevala, dokler komentator ne zapusti kabine. Foto: EPA

Pomožni sodnik David Carballo se je na tekmi med Coto Burso in Barrio Mexicom mudil ravno v bližini komentatorske kabine Henryja de Jesusa Diaza s televizije STV in posredno ujel kritiko sojenja na tekmi.

"To je bila grozna sodniška odločitev! Grozna!" je v mikrofon vpil komentator in čez nekaj časa nadaljeval: "Linijski sodnik kliče glavnega, da vidimo, kaj se bo zgodilo, kaj bosta pokazala ..."

Sledila je neobičajna situacija, saj je glavni sodnik v 54. minuti pritekel skupaj s pomočnikom h komentatorski kabini in komentatorju ukazal, naj zapusti svoje delovno mesto.

"Jaz? Komentator? O Bog, želim si, da bi bila to vse skupaj šala," je še naprej v neposrednem prenosu spraševal novinar in opozoril, da gre za kršitev svobode govora in da bo šla zadeva na sodišče.

A sodnik je vztrajal pri svojem in zagrozil, da se tekma ne bo nadaljevala, dokler komentator ne bo zapustil kabine. "Dvoboj" je dobil sodnik in povedel z 1:0, a je komentator odšel le na drugo stran stadiona, kjer je nadaljeval svoje komentiranje s tribune in tako izenačil.