Zlatan Ibrahimović je vsiljivega novinarja odpravil z nekaj kratkimi odgovori, ki pa so razjezili številne Američane. Foto: Youtube
Zlatan Ibrahimović je vsiljivega novinarja odpravil z nekaj kratkimi odgovori, ki pa so razjezili številne Američane. Foto: Youtube
Ibra je danes vendarle prispel v Brazilijo. Foto: Instagram/Zlatan Ibrahimović

Švedski se ni uspelo uvrstiti na letošnje svetovno nogometno prvenstvo, s čimer se Ibra še vedno ni povsem sprijaznil, zato je reporter tabloida TMZ naletel na precejšnjo nejevoljo slavnega nogometaša.

32-letnega nogometnega zvezdnika je konec tedna s kamero presenetil po večerji v eni izmed losangeleških restavracij in mu začel postavljati vprašanja. "Je težko gledati SP in ne igrati tam?" je "serviral" nogometašu, ki mu odgovora na to sploh ni privoščil, saj je le zavil z očmi in se obrnil stran.

Zmaga ZDA kot velika šala
"Kaj si mislite o tem, da Landon Donovan ne igra za ZDA?" je nadaljeval novinar. "Kdo?" je namrgodeno vprašal Ibrahimović. "Landon Donovan," je ponovil novinar in imel v mislih enega najboljših ameriških nogometašev zadnjega desetletja, ki pa ga selektor ni vzel v Brazilijo, saj je odlični napadalec zavrnil igranje na prijateljskih tekmah pred SP-jem. "To je njegova težava," je kratko odvrnil Ibra in krenil stran.

"Kdo menite, da bo zmagal?" pa je reporter vztrajal še naprej. "ZDA," je ta posmehljivo odvrnil v mimohodu. "ZDA? To je šala, mar ne?!" ni mogel verjeti novinar, ki je še naprej capljal za nogometašem. "Da, velika šala," mu je ta posmehljivo zabrusil.

Posnetek je ob objavi seveda naletel na precejšnje negodovanje Američanov. Naslovi člankov so govorili o "nesramnem poniževanju" ameriške izbrane vrste, nekateri mediji pa so mu vendarle stopili v bran in njegov odziv pripisali jezi zaradi vsiljivega ameriškega novinarja.

Pozivi, naj vseeno pride v Brazilijo
Je pa Ibra danes vendarle prispel na prizorišče SP-ja, čeprav je najprej jezno napovedal, da ga v Brazilijo zaradi neuvrstitve Švedske sploh ne bo.

Nogometaš Barcelone Dani Alves je svojega športnega kolega s pesmijo vabil, naj pride na največji dogodek leta, nekdanji nogometni zvezdnik Vampeta pa mu je razočarano sporočal: "Na žalost Švedske ne bo na SP-ju, zato pridi vsaj ti v Brazilijo."

Denilson je Zlatana vabil s tem, da ima brazilski slog igranja nogometa in da mora priti na svetovni pokal, brazilski glasbenik in voditelj Felipe Andreoli pa je končal video s prošnjo vsem navijačem, naj jim pomagajo širiti povabilo: "Mi že imamo svoje vstopnice, zdaj tukaj potrebujemo le še Ibro."

Pred tekmo s Hondurasom so tudi francoski navijači - Ibra igra za pariški PSG - razvili transparent z napisom: "Zlatan, pogrešamo te." Vse te prošnje so postavnega Šveda balkanskih korenin vendarle prepričale, saj so ga danes kamere ujele, ko je pristal na letališču v Riu de Janeiru.