Ronaldo je moral med kariero pogosto poslušati očitke o čezmerni teži. Foto: EPA
Ronaldo je moral med kariero pogosto poslušati očitke o čezmerni teži. Foto: EPA

Sloviti brazilski napadalec, ki je lani februarja končal kariero, je za uvod resničnostnega šova Medida Certa (prava mera) televizije TV Globo stopil na tehtnico, ki je pokazala, da ima 118,4 kilograma. Do zdaj je bila njegova teža skrivnost, že med kariero pa so ga številni zbadali in mu pripeli vzdevek debelušček. Trenerji so ga pogosto poslali na daljši tek, da bi se prepričali o njegovi pripravljenosti.

Po hoji po stopnicah brez sape
36-letni Ronaldo je priznal, da ga je bilo strah stopiti na tehtnico, saj se po koncu kariere ni več ukvarjal s športom. "Dvajset let sem bil vrhunski športnik in zato sem si privoščil, da nisem počel popolnoma nič, da bi telo razumelo, da je kariere konec." Ronaldo priznava, da celo po krajši hoji po stopnicah ostane brez sape. Zdaj ima tega dovolj: "Veliko bolje je, če se človek ukvarja s športom."

Trikrat najboljši nogometaš na svetu
V bogati nogometni karieri je Ronaldo med drugim tresel nasprotnikove mreže v dresu Barcelone, Interja, Reala in Milan. Z Brazilijo je bil svetovni prvak leta 1994 in 2002. S 15 zadetki je najboljši strelec v zgodovini svetovnih prvenstev. Trikrat je bil izbran za Fifinega nogometaša leta (1996, 1997, 2002).