Bo takole resna tudi v četrtek zvečer? Verjetno ne. Nina Osenar je bila pred kamero vedno nasmejana in živahna! Foto: Stane Sršen
Bo takole resna tudi v četrtek zvečer? Verjetno ne. Nina Osenar je bila pred kamero vedno nasmejana in živahna! Foto: Stane Sršen
Usain Bolt
Nina pravi, da si rada pogleda atletske spektakle, zlasti šprinte. Foto: Reuters
Urška Žolnir
Judoistka Urška Žolnir je z zlato olimpijsko medaljo navdušila tudi Nino Osenar. Foto: STA/Stanko Gruden

Nino Osenar javnost dobro pozna predvsem zaradi vodenja Big Brotherja. V zadnjem času se je malo pojavljala v medijih, po premoru pa je sprejela nov izziv: v četrtek bo skupaj z Alenom Kobilico v Cankarjevem domu vodila prireditev Športnik leta. Prenos bo na TV Slovenija 2 in na MMC-ju.


Kar nekaj časa se niste pojavljali na televiziji. Kaj ste počeli v zadnjem času?
Vzela sem si čas zase, posvečala sem se predvsem jogi in meditaciji, se načrtno umirjala. Zelo se veselim vodenja prireditve Športnik leta, še prav posebej pa sodelovanja z Alenom.

Zakaj?
Ker je res navdiha in spoštovanja vredna oseba, zgled in dokaz, kaj vse zmore človeški duh.

Kako sta se ujela?
Zelo dobro. Skupaj se prav lepo zabavava, veliko se smejiva. Alen je zelo sproščen, ima smisel za humor in prav super je videti, kako se šali tudi na svoj račun. Potrudila se bova, da bodo gledalci začutili najino pozitivno energijo.

Poznate dobro tudi športno plat njegove zgodbe?

Gledala sem dokumentarec o njem. Alen dosega izjemne športne rezultate, poleg tega pa je ustanovil center za slepe in slabovidne ljudi, s katerim pomaga mnogim pomoči potrebnim.

Vedno smo vas poznali kot zelo energično voditeljico. Kakšni boste na odru Cankarjevega doma?
Nisem več tista Nina, stara 20 let. Zdaj jih imam že skoraj 30, še pol leta manjka. (smeh) Človek se z leti malo umiri, kar ima vsekakor svoje prednosti. Sem pa seveda obdržala svojo hudomušnost in veselje, kar se bo prav gotovo tako videlo kot čutilo.

Alen nam je povedal, da vam bo na odru prepustil glavno vlogo in bo bolj pomočnik. Bo res tako?
Nikakor, vlogi sta povsem enako razdeljeni. Moram priznati, da mi bo Alen res v veliko oporo, saj je profesor športa in vrhunski športnik, kar je za prireditev takšne vrste še posebej dobodošlo. (smeh)

Kdo bo poskrbel za vašo obleko?
Prvič sodelujem s Slavko Pajk, ki je krasna oseba, poleg tega pa tudi odlična stilistka. Takoj sva se ujeli, obleka bo dolga svečana, zanimiva - kaj več pa ne smem izdati.

Ste spremljali letošnje olimpijske igre? Kdo od Slovencev vas je najbolj navdušil?
Razveselila sem se zlate medalje Urške Žolnir. Zanimivo je bilo gledati, kako lahko ena taka brhka punca, kot je Urška, razmeče vse tekmice. (smeh) Potem je tukaj tudi medalja Rajmonda Debevca ...

Se veliko ukvarjate s športom?
Zelo veliko, z rekreativnim seveda. Pred kratkim me je Alen vprašal, koliko potrebujem za 10 kilometrov.

In, imate izid pod eno uro?

Včasih (smeh). Večinoma nočem meriti časa, saj me to samo po nepotrebnem obremeni.

Katere športe najraje spremljate po televiziji?
Sem in tja rada pogledam tek. Včasih sem navijala za Brigito Bukovec.

Greste kdaj na nogometno tekmo?
Ne. Navijači znajo biti kar agresivni. Rada pa spremljam nogomet po televiziji. V najlepšem spominu mi je ostalo, ko smo izločili Rusijo. Močno sem navijala.

Kdo od komentatorjev vas najbolj navdušuje?
Miran Ališić. Formulo spremlja brat in jo včasih gledam tudi jaz. Miran res popestri prenos. Ne predstavljam si, da bi kdor koli drug to komentiral bolj poskočno.