Športni SOS - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Športni SOS - Arhiv
Med plejado bratov in sester tudi dva slovenska para Na teh igrah v Južni Koreji nastopa kar 46 kombinacij bratov in sester, z dvema od teh se ponaša tudi slovenska olimpijska delegacija.
Romuni na naslednjo medaljo čakajo že pol stoletja Športniki Liechtensteina so na letošnjih olimpijskih igrah osvojili prvo medaljo na zimskih igrah po 30 letih.
Statistika potrjuje: Ledecka največje presenečenje v zgodovini OI Ena največjih zgodb tokratnih olimpijskih iger je brez dvoma Ester Ledecka, ki je presenetljivo osvojila zlato v superveleslalomu.
Žanu Kranjcu lesena medalja številka 9 Žan Kranjec je po Bojanu Križaju in Mateji Svet postal tretji slovenski veleslalomist, ki je na olimpijskih igrah osvojil nehvaležno četrto mesto.
Hasu edini po letu 1936 z medaljama v dveh športih na istih igrah Ester Ledecka je s senzacionalno zmago na olimpijskem superveleslalomu dobila priložnost, da se prihodnji teden vpiše v zgodovino.
Mikaela Shiffrin brez petega zaporednega zlata Vse je enkrat prvič, kar je v Pjongčangu dobro občutila Mikaela Shiffrin. Najprej je osvojila prvo zlato medaljo v veleslalomu na velikih tekmovanjih, nato pa sploh prvič občutila poraz v slalomih.
Fak med peščico, ki je osvajala medalje za dve državi Jakov Fak je v četrtek postal eden redkih športnikov, ki je olimpijsko medaljo osvojil za dve različni državi.
Zlata olimpijska medalja vredna 20.000 evrov Slovenski športniki bodo na olimpijskih igrah za zlato medaljo prejeli 20.000 evrov, njihovi ameriški kolegi bodo za isti uspeh nagrajeni s približno 30.000 evri.
Največja razlika med 1. in 10. mestom? Več kot 150 točk! Edino žensko skakalno tekmo na olimpijskih igrah v Pjongčangu so zaznamovale ogromne razlike, ki so bile blizu rekorda.
Še ni slovenske medalje? Brez panike! Najboljša slovenska uvrstitev po prvih treh tekmovalnih dneh olimpijskih iger v Pjongčangu je sedmo mesto Nike Križnar.
Marit Björgen vse bliže zbirki Björndalena Čeprav Marit Björgen ni ubranila zlate medalje v skiatlonu, je ena od junakinj uvodnega dneva olimpijskih iger.
Najvišje povprečje na zmagovalnem odru - 35 let V zadnjih letih je v alpskem smučanju vse pogostejši prizor, da tekmovalci na zmagovalnem odru presegajo mejo 30 let. Tokrat smo na portal Športni SOS dobili vprašanje, ki se dotika ravno tega.
Goran Dragić se je pridružil peščici evropskih izbrancev Za Goranom Dragićem so zgodovinski meseci. Najprej je Slovenijo popeljal do naslova evropskega prvaka, zdaj pa je bil prvič izbran še za tekmo vseh zvezd.
Tudi Alenka Dovžan in Mitja Kunc v razmiku dneva prvič na odru Ana Bucik in Meta Hrovat sta se prejšnji konec tedna v Lenzerheideju v razmiku 24 ur obe prvič v karieri povzpeli na zmagovalni oder na tekmah za svetovni pokal.
Krivulja slovenskega moškega smuka v padcu Slovenski smuk se je še lani veselil zmage za svetovni pokal, v tej zimi pa slovenskim tekmovalcem v najhitrejši disciplini ne gre vse po načrtih.
Patrioti najbolj pridni zbiralci (divizijskih) naslovov Nogometaši Pittsburgha so v konferenčnem polfinalu Lige NFL dosegli kar 42 točk, a vseeno ostali brez zmage.
Mikaela - Tina: Američanka ima 192 točk prednosti Mikaela Shiffrin je do polovice sezone svetovnega pokala v alpskem smučanju že zbrala deset zmag, tako so vse glasnejša ugibanja, ali lahko podre rekord Tine Maze.
Sara Takanaši najhitreje do 40. zmage, Mikaela Shiffrin je blizu Mikaela Shiffrin je v Kranjski Gori navduševala s suverenima zmagama. V svetovnem pokalu ima zdaj že 40 zmag, s čimer se lahko upravičeno spogleduje s številnimi rekordi.
Udrih drugi najučinkovitejši Evropejec v svoji generaciji Beno Udrih je v Ligi NBA osvojil dva šampionska prstana, v 13 letih igranja je bil eden opaznejših košarkarjev, ki je bil na naboru izbran leta 2004.
Manchester City na poti do elitnega kluba 100 točk Manchester City suvereno koraka proti naslovu angleškega prvaka, saj ima pred tekmeci že več kot deset točk prednosti.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Izbor