Björn Ferry je bil prvi junak letošnje Pokljuke. Foto: EPA
Björn Ferry je bil prvi junak letošnje Pokljuke. Foto: EPA

Junak pokljuških tekem je bil Björn Ferry, ki je dvakrat zmagal, osvojil pa je še drugo mesto. Bolj dominantne predstave je na tem prizorišču prikazala le Sandrine Bailly, ki je februarja 2005 dobila vse tri tekme, ki so bile na sporedu.

Tri zmage še Forsbergerjevo in Andresena
Trikrat sta v eni sezoni na Rudnem polju sicer slavila še Magdalena Forsberg, ki je v sezoni 1997/1998 dobila tri od štirih tekem, Norvežan Frode Andersen pa je v sezoni 1999/2000 slavil na treh od petih posamičnih tekem (takrat je Pokljuka pripravila še odpadle tekme iz Osrblieja).

Prve slovenske stopničke stare sedem let
Pokljuka je v lanski sezoni prvič videla slovensko zmago, Jakov Fak je bil najhitrejši na šprintu. Za prve slovenske stopničke je sicer poskrbela Tadeja Brankovič Likozar, ki je januarja 2007 na tekmi s skupinskim štartom osvojila tretje mesto.

Le dva biatlonca prva na OI in Pokljuki
Letos je eno izmed treh tekem na Pokljuki dobila tudi trikratna olimpijska prvakinja Darja Domračeva. Belorusinja je prvič zmagala na Pokljuki in je edina, ki je v isti sezoni postala olimpijska prvakinja in zmagovalka na Pokljuki. Pri moških se s tem dvojčkom ponaša le Jevgenij Ustjugov, ki je decembra 2009 na Pokljuki dobil tekmo s skupinskim štartom, dva meseca kasneje pa je v Vancouvru v isti disciplini postal še olimpijski prvak.