Goran Dragić je s Phoenixom presenetljivo na lovu na končnico. Foto: Reuters
Goran Dragić je s Phoenixom presenetljivo na lovu na končnico. Foto: Reuters

Ljubljančan je prejšnji konec tedna dosegel 40 točk, kar je nov rekord za slovenskega košarkarja v Ligi NBA. Za nameček mu je to uspelo, ko so ga gledali starši. V Phoenixu so ga vzljubili. "Dragić ima čarobno moč, Dragon superstar, Igra poškodovan in doseže rekord kariere," so bili le nekateri komentarji na spletni strani navijačev Phoenixa.

V zadnjih tednih trikrat popravil rekord
Dragić je v vzponu, iz meseca v mesec izboljšuje svoje povprečje točk, zdaj je pri dobrih 20 točkah. Januarja je dosegel več kot 22 točk na tekmo, februarja pa več kot 23 in pol. Ljubljančan je v zadnjih tednih trikrat popravil svoj najboljši dosežek v karieri. Najprej je proti Golden Statu dosegel 34 točk, potem proti Houstonu 35, v soboto proti New Orleansu 40.

Na vrhu Memphis
Največ točk v karieri je sicer dosegel proti Memphisu (271 točk), sledijo pa še nekatere ekipe iz Zahodne konference: Golden State (262), Dallas (257) in Los Angeles Lakers (243).

Na hrbtu nosil številke 1, 2 in 3
Najboljši slovenski košarkar končuje svojo šesto sezono v ligi NBA. Leto in pol je bil član Houstona, prej in potem pa igra za Phoenix. V tem času je dvakrat zamenjal svojo številko dresa. Zanimivo, na njegovem hrbtu so se do zdaj zamenjale številke 1, 2 in 3. Najprej je v Phoenixu nosil število 2, nato v Houstonu 3, ob vrnitvi v Arizono pa zdaj nosi enico.