Športni SOS
(2)
Navijač Pittsburgha
Navijač Pittsburgha je po koncu tekme obsedel na stadionu. Foto: Reuters
Andrew Luck
Andrew Luck je pred štirimi leti popeljal Indianapolis do velikega preobrata. Foto: Reuters

Dodaj v

Patrioti najbolj pridni zbiralci (divizijskih) naslovov

497. del rubrike Športni SOS
17. januar 2018 ob 17:52
Ljubljana - MMC RTV SLO

Nogometaši Pittsburgha so v konferenčnem polfinalu Lige NFL dosegli kar 42 točk, a vseeno ostali brez zmage.

V lovu na Lombardyjev pokal so ostale le še štiri ekipe, na portalu Športni SOS tokrat odgovarjamo o ameriškem nogometu. Še vedno ste vabljeni k postavljanju vprašanj.

Vprašanja o športu, športni zgodovini in statistiki lahko pošljete po elektronski pošti ali Twitterju.


1.084. Kolikokrat se je v končnici Lige NFL zgodilo, da je ekipa dosegla več kot 40 točk, a vseeno izgubila?

Janez B.

Trikrat do zdaj se je zgodilo, da je ekipa na tekmi končnice dosegla vsaj 40 točk, a vseeno izgubila. Prvi tak primer sega v sezono 2009, ko je na tekmi wild card weekenda Arizona v podaljšku premagala Green Bay z 51:45. Šlo je za obračun veterana Kurta Warnerja (Arizona) in na drugi strani mladega Aarona Rodgersa. Ta je na začetku podaljška pred svojo končno cono izgubil žogo, Karlos Dansby jo je ujel in stekel v končno cono (video).

Kolo časa prevrtimo v sezono 2013, ko sta se v isti fazi tekmovanja pomerila Indianapolis in Kansas City, Coltsi so slavili s 45:44. Kansas je na gostovanju že vodil z 38:10, a v velikem preobratu ostal brez vsega (nekaj podobnega se je Chiefsom zgodilo tudi v letošnji končnici). Coltsi so slavili na krilih obetavnega podajalca Andrewa Lucka, ki pa zadnja leta zaradi poškodb ni upravičil visokih pričakovanj. Zadnje točke je štiri minute pred koncem dosegel T. Y. Hilton, ki je ujel 64 jardov dolgo podajo Lucka (video).

Zadnji primer se je zgodil pred nekaj dnevi, ko je Jacksonville v gosteh premagal Pittsburgh s 45:42.

1.085. Zdi se, da New England skoraj vsako leto osvoji divizijo. Ima največ divizijskih naslovov?
Peter

Liga NFL v današnji obliki obstaja od sezone 2002, ko v ligi sodeluje 32 ekip, ki so razdeljene v osem divizij. V teh 16 sezonah je New England res najboljši, saj je kar 14-krat osvojil (svojo) divizijo AFC vzhod.

EkipaDivizijeNaslovi
New England144
Green Bay91
Indianapolis91
Pittsburgh82
Seattle81
Philadelphia70
Denver61
Carolina50
San Diego/LA50
.........
NY Giants32


Opomba: V srednjem stolpcu je število osvojenih divizij med sezonama 2002 in 2017, v zadnjem pa osvojeni naslovi prvaka.

Slavko Jerič
Prijavi napako
Komentarji
ElTorro
# 17.01.2018 ob 22:52
Ja, po drugi strani pa bi lahko bilo teh SB tudi manj.....lani jim je Atlanta naslov podarila.....dve leti pred tem bi lahko Seahawkse dal 10x v situacijo 2nd-and-1 pa bi 9x dosegli TD.....prvi SB (sicer ni v tej statistiki) so dobili po zloglasnem "tuck ruleu".....

14 naslovov prvaka divizije v 16 letih pa bo res težko doseči....tako pač je, če imaš Bradyja in igraš proti Dolphinsom, Jetsom in Billsom :)
tomidelaj
# 17.01.2018 ob 20:32
Pod stolpec pri Patsih bi lahko blo 6 SB, če nebi bilo teh prekletih NYG :), drugače pa dinastija NE v teh 15 letih v osvojenih divizijskih naslovih, ki jo bo zelo težko podret, če sploh...
Izbor