Rafael Nadal je po devet naslovov osvojil v Monte Carlu in Parizu, s čimer je rekorder po naslovih na enem prizorišču v odprti dobi. Po osem naslovov imajo Nadal (Barcelona), Guillermo Vilas (Buenos Aires) in Roger Federer (Halle). Foto: EPA
Rafael Nadal je po devet naslovov osvojil v Monte Carlu in Parizu, s čimer je rekorder po naslovih na enem prizorišču v odprti dobi. Po osem naslovov imajo Nadal (Barcelona), Guillermo Vilas (Buenos Aires) in Roger Federer (Halle). Foto: EPA
Rosberg v Šanghaju do šeste zaporedne zmage
Nadal znova slavil v Monte Carlu
Fiba prepovedala Sloveniji nastop na prvenstvu
Oblak z Atleticom v polfinale Lige prvakov

Gajserja na najvišjo stopničko so le nekateri poudarki športnega tedna.

Na portalu Športni SOS se spet sprehajamo po končanem tednu in izpostavljamo nekatere športne dogodke. Vabljeni, da pod komentarji pod člankom zapišete tudi svoj izbor.

Teden 57 (od 11. do 17. aprila)

10. Video: Steve Davis je didžej
V Sheffieldu se je začelo svetovno prvenstvo v snookerju. Eden najboljših igralcev Steve Davis, ki je v 80. letih osvojil šest naslovov prvaka, se je uradno upokojil. Kaj bo delal v prihodnosti? Med drugim bo vrtel glasbo ...

9. Deveti naslov Nadala v Monte Carlu
Rafael Nadal je dolgo čakal na deveti naslov v Monte Carlu. Špancu je to uspelo, na poti do zmage je ugnal tako Stana Wawrinko kot Andyja Murrayja. Že 13 let zapored je osvojil vsaj en turnir na peščeni podlagi. Posebna zgodba je bil tudi Novak Đoković, ki je šokantno izgubil svoj prvi obračun v letu 2016 (v Dubaju je zaradi težav z vidom predal obračun proti Felicianu Lopezu).

8. Malonogometaši blizu senzaciji
Slovenska malonogometna reprezentanca je bila blizu preboju na svetovno prvenstvo, a je na povratni tekmi proti Španiji izgubila s 5:1. Slovenci so še pet minut pred koncem držali "aktivni izid" (2:1), a gostitelji so nato le kronali terensko premoč.

7. Olimpija hokejski prvak
Olimpija je spet državni prvak v hokeju na ledu. Ljubljančani so serijo z Jesenicami dobili s 3:2. Kakovost igre je precej šepala, a polne tribune so pokazale, da navijači še kako pogrešajo rivalstvo na ledenih ploskvah.

6. Šesta zaporedna zmaga Rosberga
Nico Rosberg kuje vroče železo, Nemec je namreč dobil še šesto zaporedno dirko formule ena, kar je do zdaj uspelo le še trem voznikom. Rosberg po sedmini prvenstva prepričljivo vodi v skupnem seštevku sezone.

5. Delnice Atletica rastejo, Barcelone padajo
Še pred nekaj tedni je kazalo, da Barcelona krmari proti številnim lovorikam, a tri (mednarodne) so ji ušle zaradi izpada v Ligi prvakov. Atletico je rivale premagal sploh prvič v sezoni (2:0) in se prebil v polfinale. Barcelona je brez dvoma najboljša evropska ekipa zadnjega desetletja, a tudi njej ni uspelo zdrobiti uroka ubranitve zmage v Ligi prvakov. Po nizu treh zaporednih porazov v domačem prvenstvu pa se je prednost devetih točk popolnoma izničila.

4. Besedni poker: suspenz Fibe
Kdo bo šel dlje? Besedni vojni v košarkarski administraciji ni videti konca. Zadnje dejanje je v tem hipu videti kot pokeraško blefiranje, a Fiba je uresničila svoje grožnje in suspendirala 14 košarkarskih zvez - tudi slovensko - in jim prepovedala nastop na evropskem prvenstvu 2017.

3. Tretja medalja kombinacije Mrak/Macarol
Jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol ste na evropskih prvenstvih v razredu 470 osvojili še tretjo medaljo. Tokrat sta bili bronasti v Palma de Mallorci.

2. Slovo Kobeja Bryanta
Velikani svetovnega športa si ob upokojitvi zaslužijo veliko pozornosti. Precej je je bil deležen Kobe Bryant, ki je bil pravzaprav na enoletni poslovitveni turneji. Zadnje gostovanje v tej dvorani, pa v tisti dvorani, zadnjič obračun z LeBronom, Bostonom ... Cel šov, ki je vrhunec dosegel na zadnji tekmi, na kateri je Utahu nasul 60 točk. Lepo zamišljen in izveden šov. Bomo kaj podobnega videli v primeru ... Rogerja Federerja?

1. Tim Gajser slavil drugič zapored
Slovenski šport ima novega zvezdnika v motokrosistu Timu Gajserju, ki je dobil še tretjo dirko sezone - najboljši je bil v Mehiki. Mladenič je letos dobil polovico vseh voženj (5 od 10) in se bo boril za naslov svetovnega prvaka.

Rosberg v Šanghaju do šeste zaporedne zmage
Nadal znova slavil v Monte Carlu
Fiba prepovedala Sloveniji nastop na prvenstvu
Oblak z Atleticom v polfinale Lige prvakov