V času moderne tehnologije slab(š)a forma posameznega športnika lahko pomeni, da športnik lahko hitro postane predmet številnih šal. To se je ta teden zgodilo tudi Mariu Balotelliju, ki je v letošnji sezoni večkrat zamenjal frizuro, kot pa dosegel gol. Foto: Twitter
V času moderne tehnologije slab(š)a forma posameznega športnika lahko pomeni, da športnik lahko hitro postane predmet številnih šal. To se je ta teden zgodilo tudi Mariu Balotelliju, ki je v letošnji sezoni večkrat zamenjal frizuro, kot pa dosegel gol. Foto: Twitter
Billie Jean King in Serena Williams
Serena Williams je dobila 64. turnir v karieri. Foto: Reuters
Luiz Adriano
Pet golov na eni tekmi Lige prvakov je dosegel le še Lionel Messi. To je bilo marca 2012, ko je Barcelona premagala Bayer s 7:1. Foto: Reuters
Brian Clough
Brian Clough je vrhunec kariere dosegel na klopi Nottingham Forresta, s katerim je osvojil kar dva naslova evropskega klubskega prvaka.
Tina Maze in Andrea Massi
Tina Maze zadnja leta vedno poskrbi za odmevne zgodbe. Foto: BoBo
Zlatko Zahović
Zlatko Zahović je znan po številnih odmevnih izjavah, s katerimi želi motivirati nogometaše. Foto: BoBo

Na portalu Športni SOS smo pred dvema tednoma začeli novo rubriko Junaki tedna, ki smo jo nadgradili v Zgodbe tedna. Poleg številnih uspehov športnikov pozornost s tem namenjamo tudi najodmevnejšim zgodbam.

Teden 3 (od 20. do 27 oktobra)

10. Balotelli in prehitra zamenjava dresa
Pred časom sem imel intervju z Luko Petričem, dobrim poznavalcem angleškega nogometa in Liverpoola. "To je zadnja priložnost v vrhunskem klubu za Balotellija," mi je dejal. Karizmatični napadalec se v tem tednu spet ni izkazal. V Ligi prvakov je bil na derbiju z Realom zamenjan že po 45 minutah, britanske medije in trenerja Brendana Rodgersa pa je zmotilo to, da si je že ob polčasu zamenjal dres s Pepejem. Je bil to (preveč odkrit) znak nemoči?

9. Ekstremi Serene Williams
Že dobro desetletje velja, da je Serena Williams najboljša teniška igralka svoje generacije. Finalni turnir sezone v Singapurju je spet potrdil, kako njena igra v razmiku nekaj dni lahko neverjetno niha. V skupinskem delu jo je Simona Halep dobesedno ponižala (6:0, 6:2), a ko sta se srečali v finalu, je z enako dominantno predstavo tokrat slavila Williamsova (6:3, 6:0).

8. Magični večer v Ligi prvakov
Prva polovica tekem 3. kroga v letošnji Ligi prvakov je bila nekaj posebnega. Večji del slovenske pozornosti je bilo seveda deležno gostovanje Maribora na Stamford Bridgu, a tudi na preostalih zelenicah smo videli izjemne zgodbe. Schalke je v sodnikovem dodatku s 4:3 premagal Sporting, Bayern se je v gosteh znesel nad Romo (7:1), Luiz Adriano pa je postal šele drugi nogometaš, ki je na eni tekmi dosegel pet golov. Bilo je na tekmi med Batejem in Šahtjorjem (0:7).

7. Razbita panoja vredna 45.000 dolarjev
Namiznoteniška smetana se je prejšnji teden zbrala v Düsseldorfu, kjer je v kitajskem finalu Džang Jike ugnal Ma Longa s 4:3. Jike je po zadnji osvojeni točki burno odreagiral in razbil dva oglasna panoja. Organizatorji turnirja so se odločili, da Kitajcu ne podelijo denarne nagrade - z drugimi besedami, razbita panoja sta ga stala kar 45.000 dolarjev!

6. Avantura trajala 32 dni
Leta 2009 je bil posnet film The Damned United, ki prikazuje 44-dnevno avanturo Briana Clougha na klopi Leeds Uniteda. Zgodba se je dogajala leta 1974, ko je takrat najboljšo ekipo v Angliji prevzel mlad in karizmatični Clough. Zaradi upora v slačilnici je bilo sodelovanja hitro konec. Še krajše obdobje - natanko 32 dni - pa je na klopi tega kluba zdržal slovenski trener Darko Milanič, ki je uradno še vedno član kluba, le da je na plačanem dopustu.

5. Železarsko jeklo se spet ogreva
Ni skrivnost, da je slovenski klubski hokej v izjemno mizernem stanju. Malo dvoran, malo klubov. Na Jesenicah so prejšnji teden predstavili novo člansko ekipo Sij Acroni Jesenice, ki se spet želi vrniti na pota stare slave.

4. Kakšne zgodbe bo tokrat pisala Tina Maze?
Ljubitelji alpskega smučanja so z nestrpnostjo pričakovali začetek nove sezone, ki je morda zadnja za najuspešnejšo slovensko smučarko. V ekipi Tine Maze so na uvod v Sölden prišli polni pričakovanj, a začetek je bil sila neuspešen. A, brez panike, kot pravi Tina sama: "Bil je le slab dan."

3. Kdo je v resnici zmagal?
Prekinjena kvalifikacijska tekma za Euro 2016 med Srbijo in Albanijo je le dobila epilog. Uefa je tekmo za zeleno mizo registrirala s 3:0 za Srbijo, a ji takoj odvzele tri točke. Kdo je v resnici zmagal? Srbi, ker imajo vsaj popravljeno razliko v zadetkih? Albanci, ker jim ni treba več v Beograd? V resnici je to še najboljši razplet za Portugalce in Dance, ki v isti skupini I lovijo vrh skupine in niso idealno začeli kvalifikacij.

2. Kdo je namišljeni kapetan?
Za nogometaši Maribora niso ravno najbolj rožnati dnevi. Pred drugim gostovanjem v Ligi prvakov so gostili Celje in izgubili (0:1), kar je vlilo nemalo nezadovoljstva pri športnem direktorju Zlatku Zahoviću, ki je bil nezadovoljen zaradi priprav na tekmo. Sledil je poraz v Londonu s 6:0. A Zahovića je bolj prizadelo vzdušje v slačilnici. Po njegovih besedah je vsega kriv "namišljeni kapetan". Javnost je dobila novo uganko - iskanje namišljenega kapetana ...

1. El Clasico z veliko kakovosti
Odkar ima španska liga tako Lionela Messija in Cristiana Ronalda, je El Clasico le še pridobil mitsko moč. Človek ima včasih vtis, da so številni El Clasici in besedne zveze, kot je: "v času tekme bo Španija obstala", močno pretirane in deležne preveč pozornosti, a zadnji obračunu Reala in Barcelone potrjujejo, da El Clasico ne gre le za obračun velikih imen, temveč izjemnih nogometašev. Raven in kakovost igre sta res na zavidljivo visoki ravni. To so prav gotovo zlati časi tega rivalstva.