Eric Cantona je na Otoku igral za Leeds in Manchester United. Foto: Reuters
Eric Cantona je na Otoku igral za Leeds in Manchester United. Foto: Reuters

deseterice, ki še ostaja v boju za naslov prvaka.

Na portalu Športni SOS tudi tokrat prinašamo pregled nekaterih športnih dogodkov preteklega tedna. Vabljeni, da v komentarjih pod novico tudi sami zapišete svoj izbor.

Teden 62 (od 20. do 26. junija)

10. Rekordna vplačila na finale Lige NBA
Šport je velik posel. Na zadnjo tekmo finala košarkarske Lige NBA je bila vplačana rekordna vsota denarja.

9. Deion Sanders blizu trojčku
Ko smo že pri Ligi NBA. Sloviti ameriški športnik Deion Sanders se lahko ponaša s tem, da je igral tako v Ligi NFL kot MLB. Zdaj je razkril, da je bil izjemno blizu tudi trojčku, saj je le malo manjkalo, da bi igral tudi v Ligi NBA.

8. Luka Dončić španski prvak
Obetavni slovenski košarkar Luka Dončić je z Realom osvojil naslov španskega prvaka, v medijih pa je zaokrožilo njegovo proslavljanje s slovensko zastavo.

7. Odbojkarji na zaključnem turnirju
Slovenska odbojkarska reprezentanca je dobro nastopila tudi na drugem turnirju v svetovni ligi in se zanesljivo prebila na zaključni turnir 3. jakostnega razreda.

6. Gorenje dobilo vstopnico
Slovenski rokometni podprvak Gorenje je dobil vstopnico za igranje v kvalifikacijskem turnirju v novi sezoni Lige prvakov.

5. Dve nagradi Anžetu Kopitarju
Anže Kopitar je za svoje predstave v Los Angelesu dobil prestižno nagrado Selke.

4. Znan žreb za evropsko sezono
Veliko odštevanje seveda pripada nogometu. Čeprav je še vedno v teku evropsko prvenstvo, so že znani prvi kvalifikacijski pari v novi sezoni obeh evropskih pokalov.

3. Islandski komentator ostal brez glasu
Na evropskem prvenstvu se je končal skupinski del, začeli pa so se že boji na izpadanje. Mednarodno javnost je navdušil islandski komentator, ki je ostal skoraj brez glasu.

2. Will Grigg brez minute, a tu je Cantona
Eden od igralcev prvenstva je bil Severni Irec Will Grigg, ki je dobil svojo pesem, a na prvenstvu ni odigral niti ene minute. Pesem je zaokrožila celino in navdušila marsikoga. Tudi slovitega Erica Cantonaja.

Do konca turnirja sta še dva tedna, v boju za naslov pa je še deset reprezentanc.

1. Tim Gajser
Motokrosa in nogometa niti slučajno ne moremo primerjati, a še preden se vročica Eura približa vrelišču, je vsekakor treba izpostaviti odlične vožnje Tima Gajserja. Z novima zmagama v Mantovi v razredu MXGP je naslov svetovna prvaka že v krstni sezoni le še vprašanje dirke, na kateri si bo to tudi teoretično zagotovil.