Stephen Curry je dokazal, da zadnji sezoni nista bili naključni. Foto: Reuters
Stephen Curry je dokazal, da zadnji sezoni nista bili naključni. Foto: Reuters
Slovenci iz Lvova s porazom z 2:0
Rio brez ruske atletike? Vse je odvisno od Rusov
Saša Jerković: Športno novinarstvo ni cenjeno

Športni SOS tudi tokrat izpostavlja nekaj dogodkov drugega novembrskega tedna. Kateri so se zapisali v vaš spomin? Vabljeni, da svoje misli delite pod tem izborom.

Zgodbe tedna 39 (od 9. do 15. novembra)

10. Gronkowski ni zapravil niti centa plače
Raziskave pri zapravljanju denarja vrhunskih športnikov so sila različne. Nedavna celo pravi, da kar 78 odstotkov igralcev Lige NFL po koncu kariere bankrotira. Težko je verjeti, da se bo v tej številki po koncu kariere znašel Rob Gronkowski. Gre za enega najboljših igralcev vseh časov na položaju tight enda. Igralec New Englanda je nedavno priznal, da od svoje plače v Ligi NFL ni zapravil še niti centa! Ves denar uporablja le od sponzorskega priliva.
9. Novo poglavje v Zavrču
Ideja za stavne hiše: odprite stavno napoved "kdaj bo v Zavrč prišel nov nogometni trener". Števec menjav je po odhodu Milka Djurovskega že na 5 ... Sezona še ni niti na polovici ... "Neresno" je še najmanj, kar lahko ob tem zapišem ...

8. Krimovke še vedno brez zmage
Rokometašice Krima so v 5. krogu Lige prvakinj izgubile tudi v Brasovu na gostovanju pri Baia Mareju (35:28). Zgodba ne bi bila nič posebnega, če slovenske prvakinje ne bi izgubile vseh pet letošnjih tekem s skupno razliko v zadetkih -43. Ta ekipa je še spomladi 2013 igrala v polfinalu Lige prvakinj!
7. Slovenca združena v Miamiju
Goran Dragić in Beno Udrih nista mogla združiti moči v reprezentanci, jo bosta pa očitno v dresu Miamija, kamor je bil poslan Udrih.
6. Curry ne pozna meja
V Ligi NBA je sicer razred zase Steph Curry. Ostrostrelec iz Golden Stata je svojo kariero začel dokaj neopazno in nato vsako leto rasel. Lani je tako, denimo, že pobral nagrado za MVP-igralca sezone, presegel nekaj rekordov, a rasti krivulje njegovega uspeha še ni videti konca. Letos je v primerjavi z istim lanskim obdobjem namreč zadel kar 72 odstotkov več trojk!

5. Položaj slovenske košarke v Evropi
Je z eno besedo žalosten. O padcu reprezentace smo na tem portalu že večkrat govorili in ga prikazali s številkami. Izguba pomena državnega prvenstva pa tudi prinaša svoj plevel. Izguba (Olimpijine) karte za Evroligo je bila sama po sebi dovolj velika. Novost, ki to tekmovanje še bolj zapira, pa pomeni, da slovenski navijači Evroligo lahko najdejo le še v spominih. To jesen v nižjih evropskih tekmovanjih igra 5 slovenskih klubov, ki imajo skupno razmerje zmag in porazov 5-12! Skromno.
4. Poškodba Roberta Berića
Element sreče je še kako pomemben v karieri športnika ... V to kategorijo sodi tudi odsotnost resnejših poškodb. Tako poškodbo je po uspešnem prestopu v ligo velike peterice dobil Robert Berić, ki ga zdaj čaka dolga rehabilitacija.

3. Plezalna smetana v Kranju
Najboljša slovenska plezalka Mina Markovič je na finalu sezone v Kranju slavila in s tem še tretjič osvojil svetovni pokal v težavnostnem plezanju. Slovenski uspeh je s tretjim mestom potrdila komaj 16-letna Janja Garnbret in s tem pokazala svoj razkošni talent.

2. Visoka kazen Rusom
Že prejšnji teden sem pisal, da se napoveduje večja afera iz atletskih logov. O tej je zdaj znanega nekaj več, tudi visoka kazen Rusom, ki naslednje leto ne bodo smeli tekmovati na najvišji ravni. Za zdaj.

1. Slovenija v neugodnem položaju
Varovanci Srečka Katanca so slabo opravili s prvo polovico dodatnih kvalifikacij. V Ukrajini so se namreč znašli v rezultatskem zaostanku (0:2), prikazali pa niso niti igre, ki bi napovedovala realne obete po skupnem napredovanju ...

Slovenci iz Lvova s porazom z 2:0
Rio brez ruske atletike? Vse je odvisno od Rusov
Saša Jerković: Športno novinarstvo ni cenjeno