Ragbisti Nove Zelandije so prejšnja naslova osvojili na domačih tleh. Foto: Reuters
Ragbisti Nove Zelandije so prejšnja naslova osvojili na domačih tleh. Foto: Reuters
Telemach Olimpija prekinila niz porazov
V velikem finalu zmaga Nove Zelandije
Mariborčani torpedirali Rudar
Olimpija se je poigrala s Celjem

Česa pa se vi najbolj spominjate iz zadnjega oktobrskega tedna? Vabljeni, da svoje misli zapišete v komentarjih pod tem izborom.

Teden 37 (od 26. oktobra do 1. novembra)

10. Umrla Žeravica in Boris Kristančič
Prejšnji teden sta umrla dva slovita košarkarska delavca Ranko Žeravica in Boris Kristančič.
9. Začetek Lige NBA
Ljubitelji košarke so dočakali začetek Lige NBA, v kateri spet igrajo trije slovenski (občasni) reprezentanti. Na visokih obratih je sezono začel prvak Golden State, pri katerih blesti Steph Curry.

8. Milič pod strop
Pod stropom Arene Stožice visi 12-ica, ki jo je v zelenem dresu nosil legendarni Marko Milič. Malo manj uspešni tedni so sicer za njegovimi nasledniki, ki so nanizali štiri zaporedne poraze.
7. Deset porazov Olimpije
Nič kaj dobri tedni niso niti za hokejisti Olimpije, ki so v razširjeni avstrijski hokejski ligi niz porazov podaljšali na deset. Žarek upanja je posvetil v nedeljo, ko so zmaji pred reprezentančnim premorom premagali Beljak s 4:1.

6. Šesti prvenstveni poraz Chelseaja
Še smo pri športnikih, ki bi iz spomina najraje izbrisali bližnjo preteklost. Med temi je tudi Jose Mourinho, ki kar niza poraze na klopi Chelseaja. Portugalec ima še podporo pri vodstvu kluba, a britanski mediji vse pogosteje poročajo, da je prišlo do upora nekaterih igralcev.

5. Konec niza Celja
Rokometaši Maribora Pivovarne Laško so v 9. krogu državnega prvenstva premagali Celje PL z 29:27 in s tem prekinili niz 59 celjskih tekem brez poraza na slovenskih igriščih. Res impresivna serija!
4. Štirje goli Šporarja
Kotiček za nogomet. Zanimivi tedni na domačem področju. Sredi tedna je Celje nekoliko presenetljivo v pokalu izločilo Olimpijo, ta pa se ji je konec tedna oddolžila s prvenstveno zmago s 4:0. Vse gole je dosegel Andraž Šporar, ki je po skoraj petih letih postal prvi igralec, ki je v prvenstvu na eni tekmi dal štiri gole. Maribor se vrača v formo, saj je Rudarju nasul sedem golov.
3. Rijeka stopnjuje formo
Skok k sosedom. Rijeka je po medlem začetku hrvaškega prvenstva v vse boljši formi, v dveh tednih je dobila še drugi hrvaški veliki derbi, tokrat v gosteh pri Hajduku (0:3). Trener Matjaž Kek je po začetku sezone opozarjal, da so v klubu potrebne spremembe. Te so bile očitno uspešne.
2. Hobotnica Handanović polovila vse žoge
Pa še na zahod. Samir Handanovič je bil junak derbija italijanskega kroga med Interjem in Romo (1:0), saj se je proslavil s številnimi obrambami. Dobro formo slovenskih nogometašev je potrdil tudi Robert Berić.

1. Tretji naslov za All Blacks
V Angliji se je z oceanskim derbijem končal eden od športnih dogodkov leta. Ragbisti Nove Zelandije so v finalu svetovnega prvenstva premagali Avstralijo s 34:17 in si še tretjič nadeli zlate medalje. Brez dvoma eden najboljših turnirjev leta.

Telemach Olimpija prekinila niz porazov
V velikem finalu zmaga Nove Zelandije
Mariborčani torpedirali Rudar
Olimpija se je poigrala s Celjem