Anže Kopitar bo že 11. sezono igral v Ligi NHL, 11. sezono v Los Angelesu, prvič pa bo nosil črko C. Foto: AP
Anže Kopitar bo že 11. sezono igral v Ligi NHL, 11. sezono v Los Angelesu, prvič pa bo nosil črko C. Foto: AP
Gajser v Veliki Britaniji do novih 50 točk
Taaramäe in Porsev potrdila premoč Katjuše
Rokometaši bodo osmič zaigrali na SP-ju

Na portalu Športni SOS prinašamo pregled nekaterih športnih dogodkov zadnjega tedna. Vabljeni, da v komentarjih pod novico tudi sami zapišete svoj izbor.

Teden 61 (od 13. do 19. junija)

10. Pittsburgh prvak Lige NHL
Hokejisti Pittsburgha so po sedmih letih spet osvojili naslov prvaka Lige NHL. Na šesti tekmi finala so v gosteh premagali San Jose s 3:1 in se s tem veselili četrtega naslova.

9. Taaramäe dobil Dirko po Sloveniji
Zahtevno štiridnevno kolesarsko Dirko po Sloveniji je dobil Estonec Rein Taaramäe. Tujci so s tem spet v rahli prednosti po številu skupnih zmag (12:11).

8. Rokometaši še osmič na SP
Slovenska rokometna reprezentanca je z odliko opravila z drugim delom kvalifikacij za svetovno prvenstvo, saj je v dveh tekmah izločila Norveško in se osmič prebila na to tekmovanje.

7. Ronaldo, Ronaldo ...
Evropsko prvenstvo v nogometu je v polnem razmahu. Dokaj kakovosten nogomet, večina tekem je odločenih ob koncu tekme, precej težav z navijači in Cristiano Ronaldo so največji poudarki prve tretjine tekmovanja.

6. Brazilski nogomet spet na prelomnici
Nogometaši Brazilije so že nekaj časa v precej nezavidljivem položaju. Časti si niso rešili niti na južnoameriškem prvenstvu, kjer so celo obstali v skupinskem delu tekmovanja. Ni presenetljivo, da se selektor Dunga poslavlja.

5. Rajevac na klopi Rudarja
Na domače zelenice - vodstvo Rudarja je sporočilo, da bo knape v prihajajoči sezoni vodil Srb Milovan Rajevac, ki je leta 2010 na svetovnem prvenstvu popeljal Gano do četrtfinala.

4. Ibraimi zapušča Maribor
Eden najboljši igralcev Maribora Agim Ibraimi pričakovano zapušča Maribor. Njegova naslednja destinacija je Astana.

3. Cleveland končal 52-letno sušo
LeBron James je popeljal Cleveland do sploh prvega naslova v Ligi NBA, s čimer je končal 52-letno sušo tega mesta v vseh večjih športih.

2. Nova zmaga Tima Gajserja
Tim Gajser je naredil še en velik korak do naslova svetovnega prvaka v razredu MXGP. Najboljši slovenski motokrosist je dobil obe vožnji v Veliki Britaniji in po poškodbi Romaina Febvreja prednost pred Francozom povišal že na 74 točk.

1. Kopitar kapetan Kraljev
Najboljšega slovenskega hokejista do zdaj Anžeta Kopitarja je doletela nova čast, saj je postal kapetan Los Angelesa.

Gajser v Veliki Britaniji do novih 50 točk
Taaramäe in Porsev potrdila premoč Katjuše
Rokometaši bodo osmič zaigrali na SP-ju