LeBron James letos igra že v sedmem finalu Lige NBA. Foto: Reuters
LeBron James letos igra že v sedmem finalu Lige NBA. Foto: Reuters
Divjanje navijačev občutil tudi novinar TV France 2
Številke: Ibrahimoviću pomagajo borilne veščine
Čeferin: Uefa ne potrebuje revolucije, ampak evolucijo

Čeprav so teniški igralci v obdobju med dvema grand slamoma, je bilo pestro tudi v tem športu. Izbor le nekaterih dogodkov lahko preverite spodaj. Vabljeni, da v komentarjih pod novico zapišete tudi svoj izbor.

Teden 60 (od 6. do 12. junija)

10. Kakšni so stroški NBA-jevcev?
Nedavna raziskava je pokazala, da igralci v Ligi NBA za svoje stroške v povprečju porabijo 42.500 dolarjev (oziroma 37.000 evrov) na mesec. Gre za prvo tovrstno raziskavo, v kateri so sodelovali igralci, vzorec je resda majhen, izsledki pa zanimivi. Košarkarji največ porabijo za obleke in čevlje (11 odstotkov).

9. Poslovil se je gospod Hokej
Zadnje mesece je svet zabave pretreslo kar nekaj smrti. Nekaj podobnega se dogaja tudi v športu. Po slovesu boksarja Muhammada Alija je umrl tudi Gordie Howe, ki velja za enega najboljših hokejistov vseh časov.

8. Konec niza Rajmonda Debevca
Vsakega niza je enkrat konec - to velja tudi za Rajmonda Debevca, ki je tudi uradno ostal brez vstopnice za olimpijske igre v Riu, saj ni prejel posebnega povabila.

7. Dveletna kazen za Marijo Šarapovo
Končala se je zgodba okrog dopinškega primera Marije Šarapove. Rusinjo čakata dve leti neigranja.

6. Vrnitev naveze Murray - Lendl
Drugi najboljši teniški igralec Andy Murray je spet združil moči s trenerjem Ivanom Lendlom, s katerim je dosegel največje uspehe v karieri (dva grand slama in olimpijski naslov).

5. Federer skočil na drugo mesto
Teniški del pregleda končujemo pri Rogerju Federerju. Švicar se je na turnirju v Stuttgartu prebil do polfinala. Bero svojih zmag na turnirjih za ATP je povišal na 1.072, s čimer je prehitel prav Lendla. Pred njim je le še Američan Jimmy Connors (1.256).

4. Aluminij v Prvi ligi
Znana je nogometna družba v novi sezoni Prve lige, kamor je bil zaradi kazni Zavrča povabljen tudi Aluminij.

3. Čeferin vložil kandidaturo
Predsednik slovenske nogometne zveze Aleksander Čeferin je vložil kandidaturo za predsednika Evropske nogometne zveze.

2. Začetek nogometnega plesa
Medtem se je začelo evropsko nogometno prvenstvo. Prve tekme sicer niso bile strelsko najbolj navdahnjene (13 zadetkov na prvih sedmih tekmah), so pa postregle s precej dramatičnimi elementi in lepimi goli.

1. Varnost
Precej pozornosti so poželi tudi navijači. Od prešernega veselja do številnih pretepov in izgredov. Organizatorji se na področju varnosti v prvih dneh vsekakor niso izkazali.

Divjanje navijačev občutil tudi novinar TV France 2
Številke: Ibrahimoviću pomagajo borilne veščine
Čeferin: Uefa ne potrebuje revolucije, ampak evolucijo