Petru Prevcu se je odvalil kamen od srca. Zdaj mu manjka le še mali kristalni globus za zmago v poletih. Foto: EPA
Petru Prevcu se je odvalil kamen od srca. Zdaj mu manjka le še mali kristalni globus za zmago v poletih. Foto: EPA
Prevčev najpomembnejši dan v življenju
Zmagoviti skok Prevca za globus
Gajser v velikem slogu najboljši v Dohi

Na portalu Športni SOS smo tudi tokrat zajeli nekaj športnih dogodkov tedna. Vabljeni, da v komentarjih pod novico zapišete tudi svoj izbor.

Teden 53 (od 22. do 28. februarja)

10. Navijač Leicestra na obisku
Šport se igra zaradi navijačev, mar ne? Zato je prav, da športne institucije na tak ali drugačen način pozornost posvetijo navijačem. Zadnjo v vrsti sicer številnih potez so prejšnji teden storili pri Leicestru, ko so gostili 9-letnega dečka, ki je ostal brez matere.

9. Navijači dočakali vrnitev SNL
Slovenski navijači pa so le dočakali vrnitev Prve lige, ki je ena najbolj dramatičnih v svoji zgodovini. In tudi nepredvidljivih, kot je pokazal domači poraz Maribora.

8. Vsake serije je enkrat konec 1
Rajmond Debevec je nepogrešljivi del slovenske (in še prej jugoslovanske) olimpijske odprave. Pod petimi krogi je prvič nastopil namreč že daljnega leta 1984. Te serije je očitno konec, saj si najboljši slovenski strelec ni priboril kvote za Rio.

7. Vsake serije je enkrat konec 2
Novak Đoković je v Dubaju lovil (vsaj) uvrstitev v finale, kar bi bila že njegova 18. v vrsti. S tem bi izenačil rekord Ivana Lendla. A najboljši igralec sveta je zaradi težav z vidom moral predati četrtfinalni obračun. To je bila zanj prva predaja po letu 2011. Srb se je sicer veselil drugega mejnika - 700. zmage na seriji ATP.

6. Kralj obrambe - Jan Oblak
Jan Oblak je komaj eno leto prvi vratar Atletica, a v tem času si je utrdil status enega najboljših vratarjev na svetu. Prejšnji teden je spet blestel, saj je zaklenil vrata tako v Ligi prvakov kot v mestnem derbiju proti Realu.

5. Kralj napada - Steph Curry
Steph Curry je v letošnji sezoni le še dvignil raven svoje igre. Čarovnik z žogo je prejšnji teden podrl kar nekaj rekordov - najprej je trojko zadel na 128. zaporedni tekmi, nato še največ na eni tekmi in eni sezoni. Naravnost filmsko.

4. Nove stopničke Klineta
Boštjan Kline se počasi, a zanesljivo prebija med najboljše alpske smučarje v hitrih disciplinah. Po drugem mestu v Garmischu je uspeh ponovil tudi v Hinterstodru. Zanimivo - zmago mu je obakrat speljal Aleksander Aamodt Kilde, za katerega sta to tudi edini zmagi med elito.

3. Novo upanje - Ifantino na čelo Fife
S tem filmskih naslovom so številni mediji označili volitve na izrednem kongresu Mednarodne nogometne zveze, ki je ustoličila generalnega sekretarja Evropske nogometne zveze Giannija Infantina.

2. Sanjski debi Tima Gajserja
Le malokdo je verjel, da bo motokrosist Tim Gajser tako uspešno začel sezono v elitnem razredu MXGP, saj je na svojem debiju v Katarju dobil obe vožnji.

1. Sanjska sezona Petra Prevca
Peter Prevc je lani z najmanjšo mogočo razliko potegnil kratko v boju za veliki kristalni globus, leto pozneje pa si je to krono zagotovil v Almatyju že šest tekem pred koncem sezone. To je uspelo le Thomasu Morgensternu. Pri tem je postavil še nekaj drugih mejnikov.

Prevčev najpomembnejši dan v življenju
Zmagoviti skok Prevca za globus
Gajser v velikem slogu najboljši v Dohi