Sedem je pravljično število, v soboto je bila tudi za slovenski šport. Foto: Twitter/@TVSLOsport
Sedem je pravljično število, v soboto je bila tudi za slovenski šport. Foto: Twitter/@TVSLOsport
Skakalka Ema Klinec in deskar Rok Marguč tretja
Kline na Kandaharju do uspeha kariere
Ana Drev razveselila navijače pod Pohorjem
Peter, Domen in Robi osvojili Saporo

turnirju v Melbournu, slovenska javnost pa je slavila soboto, 30. januarja.

Ta dan so namreč slovenski zimski športniki skupaj zbrali kar sedem stopničk za svetovni pokal, kar se je ujelo seveda tudi v tedenskem pregledu na Športnem SOS-u. Vabljeni, da v komentarjih pod tem izborom zapišete tudi svoje dogodke.

Teden 49 (od 25. do 31. januarja)

10. Video: Umakni se
Kobe Bryant igra svojo zadnjo sezono v Ligi NBA. Zaradi težav z zdravjem je kar nekaj tekem presedel na klopi. Nič drugače ni bilo na obračunu proti Dallasu, ko se je v obleki pojavil ob klopi in od svojega soigralca Larryja Nanca zahteval, naj mu odstopi sedež. Nance je to tudi storil in se usedel na tla.

9. Golden State niza izjemne igre
Na tleh pa so vsi tekmeci Golden Stata. Lanski prvak nadaljuje izjemne igre. Potem ko je pred dvema tednoma razbil Cleveland s 34 točkami razlike, je v enaki maniri nadaljeval tudi proti San Antoniu (120:90).
8. Riberyju ni uspelo s tožbo
Enemu najboljših francoskih nogometašev Francku Riberyju ni uspelo s tožbo proti novinarju Danielu Riolu, ki je v svoji knjigi Riberyja opisal z milo rečeno ekspresivnimi besedami (izmeček, gangster, brazgotinec ...).

7. Število poškodb v NFL-ju raste
Čeprav se vodstvo Lige NFL trudi, da bi bil ta šport čim varnejši, številke kažejo drugače. Število poškodb se je v letošnji sezoni v primerjavi z lansko namreč povečalo kar za 32 odstotkov.

6. Hat-trick Kristoffersena
Norvežan Henrik Kristoffersen nadaljuje izjemne predstave, saj je v Schladmingu dobil še šesti slalom v sezoni. Od 700 možnih točk v tej disciplini jih je osvojil kar 680.

5. Barceloni španski derbi
Nogometaši Barcelone so v zelo pomembnem derbiju španskega prvenstva ugnali Atletico Madrid z 2:1 in imajo zdaj na vrhu lestvice tri točke prednosti (in eno odigrano tekmo manj).

4. Finalista iz slovenske skupine
Slovenski rokometaši so evropsko prvenstvo končali že v predtekmovalni skupini. Oba tekmeca iz skupine - Nemčija in Španija - sta igrali v finalu prvenstva. Varovanci Veselina Vujovića so imeli tudi dokaj neugoden žreb v dodatnih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo.

3. Prvi grand slam Kerberjeve
Angelique Kerber je v finalu Melbourna presenetljivo premagala Sereno Williams. Nemka je po prvi zmagi na grand slamih na lestvici WTA skočila na drugo mesto.

2. Đoković pri 11 slamih
Manj presenetljiva pa je zmaga v moški konkurenci, kjer je Novak Đoković spet premagal Andyja Murrayja in število slamov povišal že na 11.

1. Zimski športniki v sedmih nebesih
Sobota, 30. januarja 2016, bo šla v zgodovino slovenskega zimskega športa, saj je postregel z rekordnimi sedmimi stopničkami v enem dnevu. Bero stopničk so začeli skakalci v Saporu (Peter in Domen Prevc, Robert Kranjec), nadaljevala smučarja Boštjan Kline in Ana Drev, na stopničko je skočila še skakalka Ema Klinec, bogato zbirko pa je zvečer zaokrožil še Rok Marguč. Težko ponovljiv dan slovenskega športa.

Skakalka Ema Klinec in deskar Rok Marguč tretja
Kline na Kandaharju do uspeha kariere
Ana Drev razveselila navijače pod Pohorjem
Peter, Domen in Robi osvojili Saporo