Benjamin Verbič je za reprezentanco do 21 let zbral štiri nastope. Foto: www.alesfevzer.com
Benjamin Verbič je za reprezentanco do 21 let zbral štiri nastope. Foto: www.alesfevzer.com
Žbogar najboljši na finalu svetovnega pokala
Višnarjeva odlično odprla sezono
Najhitrejši gol v 1. SNL - Verbič v 11. sekundi
Handanović spet ubranil enajstmetrovko

To je uspelo Katji Višnar, ki je v Ruki osvojila drugo mesto v klasičnem šprintu, kar je njena sploh najboljša uvrstitev v tem koraku. V zgodbe tedna se je ujelo tudi precej nogometnih dogodkov. Kateri pa so vas navdušili oziroma zaznamovali? Vabljeni h komentiranju pod izborom.

Teden 7 (od 24. do 30. novembra)

10. Avstralija ni kršila ferpleja
Slovenska košarkarska reprezentanca se je na svetovnem prvenstvu spet uvrstila v četrtfinale, nekatere igralce (med temi je bil tudi Goran Dragić) pa je zmotilo predvsem to, da reprezentanca v izogibanju obračuna z ZDA ni bila bolj preračunljiva, tako kot je bila, denimo, Avstralija. Fiba zdaj v uradnem poročilu ugotavlja, da njen poraz proti Angoli ni pomenil kršitve ferpleja.
9. Umrl legendarni trener
V 85. letu starosti je umrl Viktor Tihonov, stratega legendarnega ruskega stroja, ki je pred desetletji kraljeval na hokejskih ploskvah.

8. Tragična smrt v svetu kriketa
Svet kriketa je pretresla smrt Avstralca Phillipa Hughesa. 25-letnika je med tekmo žogica nesrečno zadela v vrat, igralec je izgubil zavest, dan pozneje pa zaradi krvavitev v možganih umrl.
7. Žbogar sezono končal z zmago
Najboljši slovenski jadralec Vasilij Žbogar je na finalu sezone svetovnega pokala v Abu Dabiju prepričljivo slavil v razredu finn. Žbogar si je za cilj naslednje sezone postavil uspeh na svetovnem prvenstvu.

6. Maribor še v igri za evropsko pomlad
Nogometaši Maribora so v 5. krogu Lige prvakov izgubili na gostovanju pri Sportingu (3:1), a zaradi zmage Chelseaja pri Schalkeju (0:5) še vedno ostajajo v igri za evropsko jesen. V zadnjem krogu morajo za to pred svojimi gledalci premagati Nemce.

5. Nov rekord Lionela Messija
Za Lionelom Messijem so res nepozabni dnevi. Najprej je v španskem prvenstvu postal kralj lestvice strelcev, nato mu je prejšnji teden to uspelo še v Ligi prvakov. Zanimivo - obakrat mu je to uspelo s hat-trickom.

4. Še dobro, da ne šteje poskusna serija
Najboljši slovenski skakalec Peter Prevc je dobro začel novo sezono, saj po treh tekmah zaseda skupno peto mesto. Prevc je lahko zadovoljen, da napovedano pravilo treh serij ni začelo veljati. Po tem pravilu bi namreč v skupni seštevek upoštevali tudi izidi kvalifikacij. Prevc je namreč znan, da svoje skoke stopnjuje. Na treh letošnjih tekmah je tako v finalu pridobil skupaj 12 mest.

3. Drugo mesto Katje Višnar
Katja Višnar je na klasičnem šprintu v Ruki osvojila drugo mesto, kar je njen najboljši izid v tem koraku. Višnarjeva je zadnja leta pogosto blestela v kvalifikacijah, a ji nikoli ni uspelo na vrhunski ravni štirikrat v nekaj urah odpeljati tekmovalnega kroga. Šprint na SP-ju 2015 bo potekal v klasičnem koraku.
2. Hobotnica Samir Handanović
Slovenski reprezentančni vratar Samir Handanović je na tekmi Evropske lige med Interjem in Dniprom ubranil že šesto zaporedno enajstmetrovko za Inter.
1. Najhitrejši gol v Prvi ligi
Nogometaši Celja so eno od lepših presenečenj letošnje sezone Prve lige. Njihov prvi strelec je Benjamin Verbič, ki se je v soboto izkazal z najhitrejšim golom v zgodovini slovenskega prvenstva. Pri zmagi nad Zavrčem (3:0) je mrežo gostov načel že v 11. sekundi tekme!

Žbogar najboljši na finalu svetovnega pokala
Višnarjeva odlično odprla sezono
Najhitrejši gol v 1. SNL - Verbič v 11. sekundi
Handanović spet ubranil enajstmetrovko