Tina Maze je v soboto zaostala za Anno Fenninger: 'Zdaj se samo branim, moram tudi napadati.' Dan pozneje ji je to uspelo. Foto: EPA
Tina Maze je v soboto zaostala za Anno Fenninger: 'Zdaj se samo branim, moram tudi napadati.' Dan pozneje ji je to uspelo. Foto: EPA
Prevc samo še 7 točk pred Kraftom
Mazejeva z 2. mestom utrdila skupno vodstvo
Mariborčanom štajerski derbi v Celju
Ndiaye mariborski junak v Stožicah

prednost, drugi so uspešno zadrževali žogo, spet tretji pa so komaj brzdali čustva.

Na portalu Športni SOS tudi ta teden izpostavljamo nekatere športne dogodke, ti so tokrat v znamenju besede zadrževanje. Vabljeni, da v komentarjih pod izborom tudi sami navedete dogodke, ki so pri vas pustili pečat.

Teden 18 (od 2. do 8. marca)

10. Umetnost zadrževanje žoge
Nogometaši Charltona so sredi prejšnjega tedna v angleški drugoligaški konkurenci premagali Nottinhgam Forrest z 2:1. V sodnikovem podaljšku sta malo umetnost zadrževanja žoge prikazala Tony Watt in Frederic Bulot, ki sta z vsemi prekinitvami skupaj ukradla kar dve minuti in 22 sekund.

9. Krim ne more zadrževati točk in igralk
Rokometašice Krima so prvi del Lige prvakinj začele spodbudno, uvrstitev v četrtfinale je bila popolnoma realna. A drugi del je pokazal številne težave, večji del teh izvira iz finančnega položaja. Krimovke so tako izgubile Allison Pineaum in Amelie Goudjo, v Ligi prvakinj pa jim v drugem delu ni uspelo osvojiti niti ene točke.

8. McLaren zadrževal podatke
Fernando Alonso (McLaren) je že 22. februarja na testiranju v Barceloni doživel nesrečo, za katero so bili vsi prepričani, da ni nič posebnega in je le dirkaške narave. McLaren je ta teden objavil, da dvakratnega svetovnega prvaka ne bo na uvod sezone v Melbournu. Številni poznavalci formule ena so sicer prepričani, da McLaren zadržuje vse podatke in ni objavil, kaj natančno se je zgodilo s Špancem.
7. Olimpija zadržana na zadnjem mestu
Končal se je redni del Lige Ebel, ki so jo hokejisti Tilie Olimpije končali prikovani na zadnjem mestu, na katerem so se praktično zadrževali vso sezono. Razmislek je podoben kot pri točki 9: malo denarja, malo glasbe ...
6. Atleti bi se radi zadrževali v moderni dvorani
Slovenski atleti so na evropskih prvenstvih v dvoranski atletiki do leta 2009 osvojili sedem medalj, v zadnjih šestih letih se temu niso več približali. Eden izmed vzrokov - kakor se je razpisal novinarski kolega Boris Ličof - tiči tudi v tem, da se slovenski atleti ne morejo zadrževati in trenirati v primerni dvorani.
5. Umrl Franek Trefalt
V 84. letu je umrl Franek Trefalt, ki je svoj pečat pustil na številnih področjih - sprva se je zadrževal na gledaliških odrih, igral je tudi v nekaj filmih. Pozneje se je udejstvoval kot športni novinar in urednik. Vabljeni k poslušanju prispevka Igorja Tominca o legendarnem sodelavcu.

4. Ni jim uspelo zadrževati čustev
Goran Dragić je po prestopu v Miami prvič zaigral proti Phoenixu, kjer si je oblikoval svoje ime in kariero. Težko je bilo zadrževati čustva. Gogi je v vsega 15 minutah nasul 21 točk, Eric Bledsoe mu ni želel dati roke, v obrambi pa je prejel kar nekaj grobih udarcev. Stare zamere so se izkazale za dobro motivacijo.

3. Nihče več ne zadržuje Maribora
Potem ko je Maribor končal evropske obveznosti, se zdi, da ga na domači sceni ne more nihče zadrževati. Prejšnji teden je v gosteh dobil dva derbija (proti Olimpiji in Celju). Zdaj so številke popolnoma na njegovi strani, da si zagotovi nov naslov državnega prvaka.

2. Peter Prevc zadržal še sedem točk prednosti
Na samem vrhu pregleda pa ne gre drugače kot s slovenskima športnikoma, ki sta v tem trenutku v igri za veliki kristalni globus. Smučarski skakalec Peter Prevc je pred zadnjimi petimi tekmami sezone pred prvim zasledovalcem Stefanom Kraftom zadržal še sedem točk prednosti.

1. Tine Maze obdržala 44 točk naskoka
Pravo taljenje prednosti pa je doživela Tina Maze, ki je imela sredi januarja pred Anno Fenninger že več kot 300 točk prednosti. Ta se je topila in topila, na tekmah v Garmischu pa obstala na +44. Do konca sezone je še šest tekem.

Prevc samo še 7 točk pred Kraftom
Mazejeva z 2. mestom utrdila skupno vodstvo
Mariborčanom štajerski derbi v Celju
Ndiaye mariborski junak v Stožicah