Andy Murray se veseli 11. naslova na turnirjih serije masters. Foto: Reuters
Andy Murray se veseli 11. naslova na turnirjih serije masters. Foto: Reuters
Murray dvignil pokal v Montrealu

Prvi in po novem spet drugi igralec sveta sta odigrala še eno teniško klasiko, ki se je po več kot treh urah končala s 6:4, 4:6 in 6:3 v korist Škota. S tem je prekinil niz osmih porazov v medsebojnih dvobojih, ki so se vrstili vse od Wimbledona 2013. Đoković je po seriji 30 zmag na turnirjih serije masters izgubil prvič po lanskem septembru, ko ga je v Šanghaju premagal Roger Federer. Skupni izid v medsebojnih obračunih je zdaj 19:9.

Odločilni trenutek dvoboja se je zgodil v drugi igri tretjega niza, ko je Murray četrtič na dvoboju odvzel servis Đokoviću. Prednost brejka je zadržal do konca, čeprav je Srb zagrozil predvsem v osmi igri, ki je trajala 18 minut. Murray je v zadnjem nizu rešil osem priložnosti prvega igralca sveta za brejk. Žilavega Đokovića, ki je izgubil četrtič letos, je strl šele s peto zaključno žogo.

Takoj po finalu sta oba tenisača odletela proti Cincinattiju, kjer se že v ponedeljek začenja sedmi turnir serije masters. To je edini turnir, ki še manjka Đokoviću, da prvi osvoji vseh devet tovrstnih turnirjev.

Finale:
MURRAY (VB/2) - ĐOKOVIĆ (SRB/1)
6:4, 4:6, 6:3

Murray dvignil pokal v Montrealu