Tenis
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 1.8 od 32 glasov Ocenite to novico!
Aljaž Bedene
Aljaž Bedene se je na Pariz pripravljal na igriščih pri Ruskem carju v Ljubljani. Foto: Anže Bašelj
       Po analizi lanske sezone sem imel nekaj počitka in skupaj s trenerjem sva sestavila načrt, po katerem sem opravil tudi določene korekcije v igri. Delam na stvareh, na katerih prej nisem nikoli. Vse to se je obrestovalo.       
Aljaž Bedene
V karieri je bil najvišje na 45. mestu, a pravi, da zdaj igra najboljši tenis v življenju. Foto: Anže Bašelj
       Mi dejansko nikoli nismo imeli težav drug z drugim. Mene je najbolj motila organizacija Davisovega pokala, kar se zdaj vidi tudi pri ostalih igralcih, ki nočejo več igrati za reprezentanco. Mislim, da so potrebne spremembe. Spremembe za dobro slovenskega tenisa. Če vse to primerjam z Anglijo, je Davisov pokal pri nas na amaterski ravni. Igralci so po tem tekmovanju celo v slabši formi in potrebujejo nato kar nekaj časa, da se vrnejo do želene pripravljenosti. Davisov pokal bi te moral dvigniti, ker igraš za državo. Na žalost pa ni tako.       
       Naslednje olimpijske igre so leta 2020. In to je moj cilj. Takrat bom v pravih letih in tam ne mislim samo nastopiti, ampak tudi kaj narediti. Za katero državo bom nastopil, pa zdaj ta trenutek še ne razmišljam.       
VIDEO
Bedene se v Ljubljani pri...

Dodaj v

Bedene: Za koga bom igral na olimpijskih igrah, bo pokazal čas

Pogovor Anžeta Bašlja z Aljažem Bedenetom
26. maj 2017 ob 11:46
Ljubljana - MMC RTV SLO

Aljaž Bedene je zaključne priprave za nastop na drugem teniškem turnirju za grand slam v Parizu opravil v Ljubljani. 52. igralec sveta je spregovoril tudi o igranju v Davisovem pokalu.

27-letni Ljubljančan je dvignil veliko prahu, ko se je odločil, da sprejme državljanstvo Velike Britanije. Zanjo je želel igrati tudi v Davisovem pokalu, a je mednarodna teniška zveza njegove prošnje vztrajno zavračala, ker je bil nekoč že del slovenske reprezentance. Ko je bil dokončno zavrnjen, so se spet pojavile govorice, da bo zaigral za Slovenijo.

Kakšni so njegovi načrti, si preberite v spodnjem intervjuju, ki ga je opravil Anže Bašelj.V nedeljo se bo začel drugi turnir za grand slam v sezoni. Kako dobro ste pripravljeni, kakšni so cilji, potem ko ste v Avstraliji, na prvem letošnjem velikem turnirju, izpadli v prvem kolu?

Letošnja sezona poteka po zastavljenih načrtih. Pripravljalna sezona je bila dobra. Po analizi lanske sem imel nekaj počitka in skupaj s trenerjem sva sestavila načrt, po katerem sem opravil tudi določene korekcije v igri. Ukvarjam se s stvarmi, s katerimi se prej nisem nikoli. Vse to se je obrestovalo. Roland Garros je pred vrati. Čeprav lani pred pariškim turnirjem nisem igral dobro, sem na koncu igral v tretjem kolu, ko sem izgubil proti Novaku Đokoviću. Mislim, da lahko letos odigram zelo dobro.

Omenjate spremembe v vaši igri. Katere so tiste največje?
Prej sem se bolj zanašal na talent. Treniral sem sicer dovolj, a brez sistema dela. Zdaj je ta sistem z novim trenerjem postavljen. Lahko rečem, da delam sistematično, vsak trening je opravljen maksimalno. V sami igri pa bolj uporabljam telo, veliko več poudarka je tudi na fizični pripravljenosti. In to se pozna. Igram sproščeno, bolj uživam v igri, zato lahko premagujem tudi višjeuvrščene igralce.

Trenutno ste na 52. mestu lestvice ATP, kar pa ni vaša najvišja uvrstitev. Leta 2015 ste bili že 45. Se vam zdi, da ste v tem trenutku boljši teniški igralec kot pred dvema letoma?
Takrat nisem igral tako dobrega tenisa. Ne bom rekel, da sem do tega mesta prišel po sreči, ampak nisem igral tako dobrega tenisa, da bi si zaslužil 45. mesto. Takrat sem do tega mesta prišel predvsem z igranjem na turnirjih serije challenger. Tudi letos sem sicer zmagal na treh, in tudi letos sem tako kot takrat igral v finalu na turnirju ATP, ampak letos je vse na višji ravni. Na letni lestvici ATP sem trenutno 27., in res imam občutek, da trenutno spadam med trideset najboljših na svetu. 45. mesto mi veliko pomeni, a se mi zdi, da grem lahko še višje.

Igranje na turnirjih serije challenger je drugačno kot na turnirjih ATP. Zdaj ste znova dovolj visoko na lestvici, da lahko redno igrate z najboljšimi. Kakšna je ta razlika? Se zdaj res čutite sposobnega, da še naprej ostanete del te elite?
S turnirji serije challenger lahko pridobiš veliko točk, a napreduješ predvsem na turnirjih ATP. Na njih igraš z najboljšimi igralci na svetu. V zadnjem obdobju sem igral z Đokovićem, Raonićem in še nekaterimi, in ne bi rekel, da nisem imel možnosti za zmago. Imel sem priložnosti, a jih nisem izkoristil. V takšnih primerih se največ naučiš. Star sem 27 let. Zame je to leto učenja in zdi se mi, da lahko naredim korak naprej.

Omenili ste Novaka Đokovića. Kaj ste naučili v zadnjem dvoboju z njim, Srb je bil v Rimu boljši s 7:6 in 6:2?
To je bil najin tretji dvoboj. V prvih dveh primerih nisem igral slabo, a rezultat je bil tak, kot je bil. V obeh primerih sem na turnirju za grand slam izgubil s 3 : 0. Zdaj pa sem začutil, da lahko igram z njim. V prvem nizu sem imel priložnosti, do podaljšane igre sem bil morda celo boljši. Žal pa priložnosti nisem izkoristil. Spoznal sem, da lahko igram tudi proti najboljšim igralcem sveta, seveda če igram svojo igro. Naučil sem se tudi to, da imaš proti njim malo priložnosti, in tiste, ki se ti ponudijo, enostavno moraš izkoristiti.

Kdo je za vas favorit in skrit favorit Pariza?
Kljub porazu v Rimu je Nadal zame še vedno prvi favorit. V Italiji se mu je poznala utrujenost po številnih dvobojih v preteklih tednih. V Pariz bo prišel spočit, tam je izgubil le dvakrat. Pariški turnir mu je še bolj pisan na kožo kot Monte Carlo. Mislim, da igra blizu svojega vrhunca. Na tri nize, kjer odloča tudi fizična pripravljenost, je Nadal v prednosti pred konkurenco. Skriti favorit? Morda Theim, ampak ob Nadalu in takšnem Đokoviću, kot je bil v Rimu, težko verjamem, da lahko preseneti.

Zdaj pa k drugi temi najinega pogovora. Aljaž Bedene in reprezentanca. Trenutno ob vašem imenu še vedno piše Velika Britanija. Kako je zdaj s tem?
Za zdaj se ni še nič spremenilo. Še vedno igram za Veliko Britanijo, a ne za reprezentanco. Davisov pokal pa sem za zdaj odmislil, ampak ob meni še vedno piše VB.

Tam ste spoznali tudi trenutno prvega igralca sveta Andyja Murrayja. Z njim ste veliko trenirali, kaj ste se naučili od njega?
Andy je znan po tem, da je garač, da res veliko trenira. Opravila sva veliko skupnih treningov. Spomnim se, da je po treh zaporednih finalih igral tudi v finalu Rolanda Garrosa, in že takoj naslednji dan sva midva trenirala na pesku. Trening ni bil lahek, trening je bil zelo intenziven. Čeprav je bil zelo utrujen, je veliko tekel, dal je vse od sebe. Res me je pozitivno presenetil. Predvsem to, koliko trenira in kako veliko željo ima. Moram priznati, da sem se res veliko naučil od njega.

Zdaj ste znova doma. Je to dokončna vrnitev? Vaš odhod v tujino je bil presenetljiv, tudi zdaj, ko se govori o vaši vrnitvi, je teniška srenja kar razdvojena. Zakaj ste takrat sploh odšli na Otok?
Naj najprej povem, da tja nisem odšel zaradi denarja. Vsi mislijo, da sem s selitvijo dobil veliko denarja, a to ni res. Vse stroške pokrivam sam. Ne glede na to, ali sem v Sloveniji ali Angliji. Tam pa sem dobil, recimo temu, drugačnost. Tukaj v Sloveniji sem obtičal na mestu. Tam sem se veliko naučil. Zaročenka si je zaželela vrnitve, zato sem v Slovenijo pripeljal tudi trenerja. Ne morem reči, da ne uživam. Peščeni del sezone tam ne obstaja, tu je tudi lepše vreme. Za trenutno obdobje je moja vrnitev v Ljubljano optimalna.

Kakšen pa je vaš odnos z ostalimi fanti iz reprezentance? Tu mislim, da nikoli ni bilo večjih trenj, ni pa skrivnost, da s kapetanom Trupejem nikoli nista našla skupnega jezika.
Mi dejansko nikoli nismo imeli težav drug z drugim. Mene je najbolj motila organizacija Davisovega pokala, kar se zdaj vidi tudi pri ostalih igralcih, ki nočejo več igrati za reprezentanco. Mislim, da so potrebne spremembe. Spremembe za dobro slovenskega tenisa. Če vse to primerjam z Anglijo, je Davisov pokal pri nas na amaterski ravni. Igralci so po tem tekmovanju celo v slabši formi in potrebujejo nato kar nekaj časa, da se vrnejo do želene pripravljenosti. Davisov pokal bi te moral dvigniti, ker igraš za državo. Na žalost pa ni tako, zato mislim, da so potrebne spremembe.

Ali to pomeni, da boste zdaj torej igrali za Slovenijo?
O tem trenutno ne razmišljam. Davisov pokal sem potisnil na stran. Mi je pa igranje za državo vedno veliko pomenilo. Če sem si zaslužil, sem bil vedno rad del reprezentance. A stvari so se zapletle, čeprav sem si želel sprememb, jih ni bilo. Zato sem se takrat odločil, kot sem se. Zato ker je trpel moj osebni razvoj. In selitev je bila prava odločitev. Spoznal sem nove, drugačne, boljše stvari. Zdaj sem več doma in zato lahko pomagam tudi drugim.

Ali zaradi te zavrnitve razmišljate, da boste ob morebitnem nastopu na olimpijskih igrah zastopali Slovenijo?
Prav gotovo si želim nastopiti na olimpijskih igrah. Za koga pa bo pokazal čas. To je želja vsakega športnika. Lani bi lahko nastopil v Riu, saj sem bil uvrščen dovolj visoko. Ampak to je preteklost. Naslednje olimpijske igre so leta 2020. In to je moj cilj. Takrat bom v pravih letih in tam ne mislim samo nastopiti, ampak tudi kaj narediti. Za katero državo bom nastopil, pa zdaj ta trenutek še ne razmišljam.

Za konec, če takrat ne bi odšli v Anglijo, bi midva sedela zdaj tu ali ne?
Po pravici povedano, težko. Nisem užival v tenisu, veliko stvari je bilo narejenih z muko. V Angliji se je delalo drugače, sistematično. Zato se mi zdi, da ne bi bila tu. Pot tja me je vodila z razlogom.

Anže Bašelj
Prijavi napako
Komentarji
crtomirjansa
# 26.05.2017 ob 11:51
Za Slovenijo zihr ne!!!!!
Micesar
# 26.05.2017 ob 12:14
Jaz nikomur ne zamerim. Svet je globalen in z njim tudi šport. Če mi naturaliziramo športnike, potem moramo sprejet, da nas kakšen tudi zapusti. Vsak si poskuša najti najboljše pogoje in tako je prav. Srečno Bedene
domzo7
# 26.05.2017 ob 12:08
Najlepša hvala a ne rabimo te tako kot ne rabimo raznih Vujačićev in Udrihov.
Lesinar
# 26.05.2017 ob 11:55
Zakaj ne za Tunguzijo?
grapar
# 26.05.2017 ob 11:53
Zelo velika je verjetnost da le za lastno veselje.
Zetes
# 26.05.2017 ob 13:17
Saj vam lepo pise. V Lodon je sel, ker je zarocenka zelela delat glasbeno kariero. V Slovenijo se je vrnil, ker je zarocenka zelela domov. Z drugimi besedami... Ce bi zarocenka zelela, da se brez padala vrze iz aviona, bi to verjetno naredil. Bedene ima hrbtenico spuzve.
Fleaa
# 26.05.2017 ob 12:07
škoda vsakega udarca po tipkovnici....
SpicyWeiner
# 26.05.2017 ob 13:53
FIFA ima okoli teh neumnosti še najboljša pravila. Ali si rojen v tisti državi, ali pa imaš od tam korenine. Vse ostalo ne šteje. Ne pa to sranje kot ga poznamo v basketu, tenisu in ostalih športih, ko potem na primer črnci igrajo za neko tajsko reprezentanco. Totalen bullshit.
nelon
# 26.05.2017 ob 13:14
Jaz sem tudi mnenja da za SLO ne sme igrati... Ne gre to tak če za VB ne morem bom pa za SLO...
super_balotelli
# 26.05.2017 ob 12:15
Sej tenis je individualni šport, ne vem zakaj takšna sovražna nastrojenost. Logično, da gre tja kjer ima boljše pogoje za delo. Vsi bi naredili enako.
mstrgar1
# 26.05.2017 ob 12:23
Matr ste eni neprijetni. "Če nisi z nami, si proti nam!" A ne? Zakaj nebi človek uspel drugje, če ima boljše pogoje?
mike1968
# 26.05.2017 ob 12:23
Kakorkoli že, tudi jaz sem bil med kritiki, ki so Bedeneta pribijali na križ, ampak zdi se mu, da sem mu delal krivico. Ljudje nismo poznali dejstev zakaj se je Bedene tako odločil.

Konec koncev ali so potem tudi Ariel Mcdonald, pa Vlademir Boisa pa, Sergej Rutenka, pa pokojni Iztok Puc, če naštejem le nekaj najbolj poznanih, idajalci svojega naroda, ker so igrali za Slovenijo ( Puc tudi za Hrvaško )???

Za Bedeneta vseeno stiskam pesti, pa naj si igra za Slovenijo ali za VB....
7up
# 26.05.2017 ob 16:59
Torej če dobro razumem:

Punca si želi v Anglijo in Aljaž teče v tja in postane eden najbolj osovraženih slovencev.

Punca se naveliča Anglije - oziroma tam ni sposobna dobiti normalne zaposlitve in Aljaž že teče domov.

He he v primerjavi s njim celo Beno Udrih deluje pravi Intelektualec he he :)
Zoro27
# 26.05.2017 ob 12:33
Ne bodite zlobni. Fant si je zaželel VB in je odšel. Čisto ok, za spoštovat.
Ampak ker mu tam ni uspelo, pa res ni nujno, da ga vzamemo nazaj.
mat
# 26.05.2017 ob 12:12
Vseeno je precej višje kot razne Žemlje in Kavčiči, ki ne pridejo skozi kvalifikacije.
nonparel
# 26.05.2017 ob 13:20
@lukace5
Fant se je odločil tako, kot je mislil da je za njega najboljše.

Potem pa naj še kar nadalje ostane pri tej odločitvi. A zdaj pa bi bila pa Slovenija zopet dovolj dobra za njega. Takšnih kvazi domoljubov res ne potrebujemo.
vrtojb5
# 26.05.2017 ob 13:19
Zakaj delajo intervjuju s povprečnim britanskim tenisačem? Za državni denar naj raje pišejo o čem bolj pametnem.
jezevec
# 26.05.2017 ob 16:47
Igranje za državo mu veliko pomeni. A še ne razmišlja, za katero državo bo igral ... Bluzer in hvatač krivin.
Izdajalcev nočemo.
StricaOdZadi
# 26.05.2017 ob 15:46
Ta je pa hud patriot.
Oni ga nočejo, zdej ga pa tud mi ne rabmo več...
Da pokažemo mal časti.
Naj igra za Djibouti.
zamudnik
# 26.05.2017 ob 12:55
Zase, za sebe. Zakaj ne pove naravnost?
gj
# 26.05.2017 ob 12:46
Dej Bedene pokej in vsi podobni isto. P...a hodte nazaj k pusiji. A ste desci, a kaj? Kokr veter piha.
fantasycamp
# 26.05.2017 ob 13:27
Bedn a ne?
Alen Ford
# 27.05.2017 ob 11:42
@lookaaa
Mene moti tudi negativizem do navadnih ljudi:
"kaj si pa ti dosegel vživljenju", "on zasluži več v enem dnevu, kot ti v celem letu", "ti nisi zaveden Slovenec", "kavčar" itd.
Tvoj zadnji komentar je pa dober.
JBT
# 26.05.2017 ob 17:39
Pač je treba nositi posledice svojih odločitev. Ne pa, sedaj, ko je ugotovil, da za VB ne bo mogel igrati, pa bi igral za Slovenijo.

Nekaj pomosa pa tudi mi oz. teniška zveza mora imeti.
kapljač
# 26.05.2017 ob 17:19
Ker naj na OI gre za Britance. Mi bi ga , po vsem, morali zavrniti .
sloveniancross
# 26.05.2017 ob 15:49
Ne rabimo izdajalcev. Verjetno bi ga tako ali tako tud Angleži ne bi sprejeli ker take kot je ta nima nihče rad.Angležem nekaj pomeni krona in zastava in izdajalce ne sprejmejo
alojzr2
# 26.05.2017 ob 14:55
Slej ko prej se vsi vrnejo v Slovenijo, ko jih tujina izgara in/ali zavrže.
Zanimivo je, da nazaj pridejo naduti in pametni, ker da "so videli, kako se to v svetu dela".
rangerno1
# 26.05.2017 ob 14:15
Tip se že mal frajerja dela se mi zdi in za nameček še malce izsiljuje. Žal pa moram rečt to, da neglede za koga bo igral, ne bo dosegel prav nič odmevnega - realnost pač!
OnionRing
# 26.05.2017 ob 13:27
tale brezhrbtenicni wannabe Dzokovic si lohk sam zarine lopar nekam...pa sploh koga briga za to primadono in spisek njegovih zelja...skoda kilobajtov na strezniku.
vinklj.kugla
# 26.05.2017 ob 13:25
u ljubljanco žnjim
urigeller
# 26.05.2017 ob 17:00
Če noče , pač noče ! Samo ne ga prosit in se sramotit !
ntbul
# 26.05.2017 ob 14:35
"Bedene: Za koga bom igral na olimpijskih igrah, bo pokazal čas": upam da ne za Slovenijo
FaBo
# 26.05.2017 ob 14:34
To mi je najbolj zanimivo pri večini SLO špotnikih: Res me je pozitivno presenetil. Predvsem to, koliko trenira in kako veliko željo ima.
Naši imajo pa predvsem željo...
Rui
# 26.05.2017 ob 13:34
Eh, nekateri ste res obremenjeni s tem in reagirate kot da ste izgubili del sebe, kot da vam je bila povzročena škoda oz. kot da vam Bedene nekaj dolguje....

Je pa zanimivo kako v Sloveniji znamo pribijati ljudi na križ, če kdo zavrne reprezentanco. V bistvu ga bi takoj linčali, hrati pa vsi ti ljudje razmišljajo kako bi državo goljufali, kako bi kaj na črno, kje goljufati glede socialnih prispevkov, itd.......ne misel jim ne pride da bi doma zastavo obesili na praznik......ja ampak če pa športnik reče ne potem je pa hudič:)
Seneca
# 26.05.2017 ob 13:13
Če je lahko uspel Đoković kot Srb, me ne bo nihče prepričal, da ne more uspeti Bedene kot Slovenec!
glasilo
# 27.05.2017 ob 18:06
Pa zakaj sploh intervjuji z tem tipom, če ne misli igrat za SLO??? Pa pustitega pri miru in nej igra za kogar hoče... ne vem zakaj je sploh treba se z njim tolk obremenjevat...
lookaaa
# 27.05.2017 ob 11:14
@Alen Ford

manj mladih bi se verjetno ukvarjalo s tenisom,manj mladih bi imelo neke >>pozitivne<< vzornike (najprej najdes vzornika v klubu, nato sirse), se vec bi jih verjetno viselo za racunalniki... sport je vsekakor dobra stvar za razvoj celotne druzbe, zal manj tisti vrhunski, a ta mora biti, da vzpodbuja rekreativnega...

se enkrat, tukaj nisem kot zascitnik bedeneja in tenisa, moti me le vedno bolj nastrojena mnozica forumasev, ki povsod vidi vse le slabo. in ne leti samo na to temo. negativnih komentarjev je zal prevec in to ni dobro za naso druzbo.prevec zagrenjen folk postajamo.. zal.
los-t
# 27.05.2017 ob 08:47
Tak slovenc lahko zarad mene igra tud za albanijo, ne rab se sploh kazat tle...
Alen Ford
# 27.05.2017 ob 07:41
@lokaaa
Tudi, če samo pometam ceste, naredim več za Slovenijo.
Anfield1892
# 26.05.2017 ob 23:30
Ne vem za koga boš igral Bedene, vem pa, za koga definitivno ne boš igral...
jureimacure
# 26.05.2017 ob 21:40
On je čist kul, njega so malo nategnili ko je bil še slovenski tenisač in jim je zameril.
Kdaj vam bo kapnilo da slovenski trg ne zmore sponzorirati vseh športnikov, ki jih imamo. Tenis je vse kar zna in dela celo življenje pač je šel po dodatna znanja, da si pridobi dodatna sredstva.
Kemik
# 26.05.2017 ob 18:49
ATP je naredil bedarijo, da nastopanje in zmage v Davisovem pokalu in na olimpijskih igrah ne prinašajo več točk za lestvico ATP. S tem se bo sčasoma pomen teh tekmovanj (ponovno) razvrednotil, saj bodo najboljši igralci to videli kot izgubo energije in časa.
Bendit
# 26.05.2017 ob 18:36
Za Slovenijo ni treba.
a-dee-jay
# 26.05.2017 ob 14:30
Sedaj, ko ne more igrati za Veliko Britanijo, mu je pa spet Slovenija zanimiva. Veš kaj Bedene, beden si. Ne želimo, da igraš za Slovenijo!
happy schimetzky
# 26.05.2017 ob 13:36
Vsak dela v življenju kot misli, da je zanj najbolje. V nekem trenutku je začutil, da mu bo bolje v VB, odločitev pa je bila še lažja zaradi zaročenke. Tam se je veliko naučil in napredoval, zdaj pa čuti, da je čas da pride nazaj, oz. da je naslednja stopnja, da napreduje ta, da živi v slo. Tudi zato, ker zaradi birokracije ni dobil dovoljenja za igranje v davisu za VB.
In ja, v tem primeru se bo vrnil v Slovenijo in če bo hotel, bo tudi igral za Slovenijo in s tem ni nič narobe. Življenje ni premica, ampak krivulja in v tem je čar. Vsak ima pravico do druge šanse in vsak ima pravico, da si kdaj premisli...

Predvidevam, da vas je tudi med komentatorji kar nekaj takih, ki v tem trenutku pišete iz tujine, kjer tudi delate in imate boljše pogoje kot v sloveniji in verjetno se boste kdaj tudi vrnili v slo, ko boste spoznali, da se v tujini vendarle ne cedita le med in mleko. Jaz jih poznam kar nekaj takih, pa mi na kraj pameti ne pride, da bi si mislil, da zdaj pa naj kar ostanejo v tujini, če so že šli... Z žalostjo opažam, da je takih zaplankavcev, ki na račun nekih principov, ki so plod užaljenosti (?!) veliko več, kot se mi je zdelo in komentarji pod to novico to le potrjujejo.

Srečno Aljaž in vso srečo tudi vam dragi komentatorji, kjerkoli že ste, ste bili in boste.
Zlobni genij
# 26.05.2017 ob 12:52
Zakaj ne bi vsaj enkrat mi Slovenci ziveli kot "Vsi za enega, eden za vse"? ;) Namesto tega ga pa simfamo, kot, da ni nas, ko pa je slovenske gore list.
lookaaa
# 27.05.2017 ob 09:31
@Alen Ford

in kje mu postavljan spomenik?

prvi komentar leti na vse negativno nastrojene. na tem forumu je res prevec negativizma, obcutno prevec.
vsi nasi sportniki so kao luzerji (eni zgolj turisti, ceprav nihce od nas ne ve, koliko truda vlozijo v to-vsak ne more biti olimpijski prvak), ogromno je baje izdajalcev (razen seveda faka, mcdonaldsa, rutenke..... mimogrede, faka bi zdaj nekateri brez problema vrnili hrvatom), se vec jih je s kao luzersko mentaliteto baje, tako znacilno za nas slovencke (ne vem, od kod potem toliko sportnih uspehov nasih), za neuspehi nasih so vcasih tudi zarote (sodniki, stave,....), ce nekoga slavimo, ga lahko ze jutri popljuvamo (majdiceva, mazejeva, prevc, fak, rokometasi...), nasi baje zmagujejo samo v drugorazrednih sportih (ali so to 25m bazeni, padalstvo, plezanje, keglanje, ali zgolj polfinala atletike,... ni vazno).

to, da sem pohvalil njegove uspehe, ki jih je naredil pod slovensko zastavo pa leti nate, ker pravis, da s pometanjem cest naredis vec za sloevnijo, kot je naredil on. kako zalostno, da lahko skrit za nickom pises take bedarije.

bedeneta ne poznam, a verjetno je pravi gospod za vecino tukaj na forumu, vsaj glede na nekatere izjave tukaj.
Alen Ford
# 27.05.2017 ob 08:49
@lookaaa
Meni je vseeno za Bedeneta. On se ne rabi opravičevat, naj igra zase.
Ne razumem pa zakaj bi mu ti najraje spomenik postavil.
sloko
# 27.05.2017 ob 08:22
in res imam občutek, da trenutno spadam med trideset najboljših na svetu. 45. mesto mi veliko pomeni, a se mi zdi, da grem lahko še višje.

lol te obcutki...
davide
# 27.05.2017 ob 00:17
za združene arabske emirate na primer
Kazalo