Blaž Kavčič z optimizmom stopa v novo sezono. Foto: Vid Ponikvar
Blaž Kavčič z optimizmom stopa v novo sezono. Foto: Vid Ponikvar

Vse, kar si zares želim, je ostati zdrav celotno sezono.

Prva osvojena ATP-točka pred desetimi leti je bila zagotovo nekaj posebnega, velika prelomnica zame. Za nameček sem bil takrat pri 17 letih prvič sam tako daleč od doma, brez trenerja. Gostil me je sicer nogometaš Fabijan Cipot, v njegovem stanovanju, vendar je bil takrat s svojim nogometnim klubom na gostovanju, tako da me je ključ od vhodnih vrat počakal kar pod predpražnikom … Celotna izkušnja je bila zame nepozabna, še vedno pa se zelo živo spomnim trenutka, ko sem z zmago osvojil prvo ATP-točko. Pomenila mi izjemno veliko, takrat sem mislil, da sem dosegel ogromno.

Tudi naprej nadaljujem z ekipo, s katero sodelujem že vrsto let. Kondicijski trener Klemen Jakše, je z mano že od leta 2009, prav tako Gašper Pavli, agent in menedžer, tudi s teniškim trenerjem Blažem Trupejem sodelujeva že dobri dve leti in se odlično razumeva, kar je glede na najino naravo dela in čas, ki ga preživiva skupaj, ključno. Vse deluje dobro, zato ni razloga za spremembe. Če dodam k temu še druge, fizioterapevta, maserja, podporo pri prehrani in drugo, imamo kot ekipa veliko potenciala, ki verjamem, da ga bomo izkoristili. Priprave začenjam v Sloveniji, drugi del priprav pa bom naredil v Dubaju, tako kot lani. Vem, da v tem trenutku igram najboljši tenis.

Teniški igralec Blaž Kavčič se je ob 10. obletnici profesionalne kariere spomnil svojih začetkov, hkrati pa tudi razkril cilje za prihodnjo sezono.