Radek Štepanek in Tomaš Berdych se veselita izjemno pomembne zmage v igri dvojic. Foto: EPA
Radek Štepanek in Tomaš Berdych se veselita izjemno pomembne zmage v igri dvojic. Foto: EPA

"To je vse, kar sva želela. Še vedno nam veliko manjka, to je le točka, toda gledamo naprej in storili bomo vse," je po dvoboju povedal Berdych. "Imel sem slab prvi servis in najina nasprotnika ... Igrala sta brez pritiska, vračala neverjetne udarce, servirala izjemno. Toda rekla sva si, da ni možnosti, da nadaljujeta takšno igro," pa je dodal Štepanek.
Češki selektor Jaroslav Navratil se je pred igro dvojic pravilno odločil za navezo Berdych/Štepanek. Oba sta igrala tudi v petek in ju v nedeljo čaka še po en posamični dvoboj. Na četrtkovem žrebu sta bila za igro dvojic predvidena Lukaš Rosol in Ivo Minar. Pred 13.000 gledalci v razprodani O2 Areni sta Čeha po slabšem začetku navdušila, saj sta Granollers in Lopez v ponedeljek v Londonu dobila sklepni ATP-masters med dvojicami.

Španci v nedeljo pred težko nalogo
Odločilno točko bi lahko Češki v nedeljo priigral najboljši češki posameznik Berdych, nasproti pa mu bo stal prvi lopar španske ekipe David Ferrer. Če Španija izenači, bi se v petem in odločilnem dvoboju pomerila Štepanek in Nicolas Almagro.

Davisov pokal, finale, Praga:
ČEŠKA - ŠPANIJA 2:1

ŠTEPANEK - FERRER
3:6, 4:6, 4:6

BERDYCH - ALMAGRO
6:3, 3:6, 6:3, 6:7, 6:3

BERDYCH/ŠTEPANEK - GRANOLLERS/LOPEZ
3:6, 7:5, 7:5, 6:3

Nedelja ob 13.00:
BERDYCH - FERRER

ŠTEPANEK - ALMAGRO