Novak Đoković potrebuje le še eno zmago, da si tudi teoretično zagotovi prvo mesto na lestvici ATP ob koncu sezone. Foto: EPA
Novak Đoković potrebuje le še eno zmago, da si tudi teoretično zagotovi prvo mesto na lestvici ATP ob koncu sezone. Foto: EPA
Stan Wawrinka
Stan Wawrinka, ki je na poti do zmage na Odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu izločil tudi Novaka Đokovića, je bil v drugem nizu popolnoma nemočen. Foto: EPA
Tomaš Berdych
Tomaš Berdych je po porazu v 1. krogu tokrat prišel do zmage in ohranil možnosti za nastop v polfinalu. Foto: EPA

Prvi igralec sveta, ki lovi tretjo zaporedno zmago v O2 Areni, je na uvodnih dveh dvobojih v skupini A oddal le pet iger. Dvoboj je trajal le 65 minut.
Wawrinka v 2. nizu osvojil le sedem točk!
V uvodnem nizu je Švicar povedel z 2:0, potem pa se je "Nole" prebudil in nanizal kar pet iger zapored. Wawrinka je uspel znižati na 5:2, a je Đoković nato zanesljivo zadržal začetni udarec in osvojil prvi niz. V drugem nizu se je Đoković popolnoma razigral, Wawrinka je osvojil le sedem točk.
Đoković je naredil še en velik korak k dokončni potrditvi, da bo leto 2014 končal kot številka ena na lestvici ATP. Za to mu manjka še uspeh v zadnjem krogu predtekmovanja, ko bo igral z Berdychom. V dvoranah je nanizal kar 29 zmag zapored.

Kavčič klonil v Brescii, Rola naprej v Champaignu
Blaž Kavčič je izgubil dvoboj 1. kroga turnirja serije challenger v Brescii. Po dveh urah in osmih minutah ga je v treh nizih s 6:4, 3:6 in 7:6 (5) odpravil Uzbekistanec Faruk Dustov. Medtem se je Blaž Rola kot 3. nosilec turnirja challenger v ameriškem Champaignu z zmago nad Brazilcem Andrejem Ghemom (6:4 in 7:5) uvrstil v 3. krog. Dvoboj je trajal uro in 25 minut.


Čilić v drugem nizu popolnoma popustil

S prvo zmago na letošnjem zaključnem turnirju v Londonu se je Berdych dvignil z dna lestvice v skupini A. Zdaj zaseda tretje mesto.
Berdych si bo uvrstitev v polfinale poskusil priigrati v petek proti Đokoviću, proti kateremu ima sicer izjemno slabo statistiko (igralca sta se srečala 18-krat, Čeh je dobil le dva dvoboja). Priložnost za polfinale si je priigral z zmago nad Čilićem, ki ga je odpravil v pičlih 75 minutah. Hrvat, ki je letos senzacionalno dobil OP ZDA, se je v težavah znašel že v uvodni igri, ko je padel v zaostanek z 0:40, se vrnil med 'žive', a moral po 12 točkah le priznati premoč nasprotnika. V sedmi igri je uspel ubraniti dve priložnosti za brejk, se Čehu nekoliko približati, a je ta v zaključku prvega niza zaigral še bolj agresivno, Čiliću je še drugič odvzel začetni udarec in niz zaključil po 43 minutah.

V nadaljevanju je Hrvat storil odločno preveč napak, Berdych mu je odvzel začetni udarec v četrti in šesti igri ter dosegel še 55. zmago v letošnji sezoni. 29-letnik je prekinil niz porazov proti Čiliću. To je bil njun četrti letošnji obračun, prejšnja dva - v Wimbledonu in v New Yorku - je izgubil, dobil pa je finale v Rotterdamu.

LONDON
(6.500.000 am. dolarjev, trda podlaga)

Skupina A, 2. krog:
BERDYCH (ČEŠ/6) - ČILIĆ (HRV/8)
6:3, 6:1

ĐOKOVIĆ (SRB/1) - WAWRINKA (ŠVI/3)
6:3, 6:0


1. krog:
NIŠIKORI (JAP/4) - MURRAY (VB/5)
6:4, 6:4

FEDERER (ŠVI/2) - RAONIĆ (KAN/7)
6:1, 7:6 (0)

Lestvica:                         
ĐOKOVIĆ             2  2 0  4:0  2
WAWRINKA            2  1 1  2:2  1
BERDYCH             2  1 1  2:2  1
ČILIĆ               2  0 2  0:4  0