Juan Martin del Potro je strl odpor Gillesa Simona Foto: Reuters
Juan Martin del Potro je strl odpor Gillesa Simona Foto: Reuters
Angelique Kerber
Nemka Angelique Kerber si je po uvrstitvi v polfinale dala duška. Enajsta nosilka Kerberjeva je najvišje uvrščena igralka, ki je še ostala na turnirju. V polfinalu turnirja velike četverice bosta prvič po letu 1993 igrali dve Nemki. Pred četrt stoletja sta v polfinalu Roland Garrosa igrali Steffi Graf in Anke Huber. Foto: Reuters
Serena Williams 11-ič v polfinalu Wimbledona
Kerberjeva prek Kasatkine v polfinale Wimbledona

Del Potro je tako dobil v ponedeljek prekinjeni dvoboj. 29-letni Argentinec se je zmage veselil po štirih urah in 24 minutah. Končno razmerje točk je bilo 190:180. Argentinec je nasprotniku štirikrat odvzel servis, medtem ko ga je sam izgubil petkrat. Del Potro, peti nosilec, se bo v četrtfinalu pomeril s Špancem Rafaelom Nadalom.

V sredo bo del Potro igral prvi četrtfinale na "sveti travi" po letu 2013. Takrat ga je v polfinalu turnirja po epskem dvoboju izločil Srb Novak Đoković. Tokratni nasprotnik Nadal je dobil deset od 15 dvobojev z Argentincem.

V torek so bili v Wimbledonu na sporedu vsi dvoboji ženskega četrtfinala. Nemka Angelique Kerber je s 6:3 in 7:5 ugnala Rusinjo Darjo Kasatkino, Latvijka Jelena Ostapenko s 7:5 in 6:4 Slovakinjo Dominiko Cibulkovo, Nemka Julia Görges v treh nizih Nizozemko Kiki Bertens in Američanka Serena Williams Italijanko Camilo Giorgi.

Serena Williams: Borila se bom še naprej
Williamsova je za preboj v polfinale premagala Italijanko Camilo Giorgi z rezultatom 3:6, 6:3 in 6:4. Ameriška zvezdnica in sedemkratna zmagovalka turnirja na sveti travi je lanski Wimbledon izpustila zaradi nosečnosti, letos pa bo na Otoku igrala še enajsti polfinale. "Že po prvem nizu sem vedela, da bova odigrali tri. Borila se bom še naprej," je dvoboj povzela Williamsova. Dejala je, da gre za šele njen četrti turnir po porodniški, zato ne čuti nobenega pritiska. "Ne čutim, da moram osvojiti ta turnir. Čaka me še dolga pot, da se vrnem na vrh," je pojasnila.

Kerberjeva je trenutno najvišje (11.) postavljena nosilka, saj je turnir presenetljivo že zapustila prva deseterica teniških igralk. Kerberjeva je po dvoboju s Kasatkino dejala, da je pričakovala izenačen dvoboj. "Obe sva igrali na zares visoki ravni, jaz sem se osredotočala predvsem na servis," je pojasnila in dodala, da je odlično igrati v polfinalu.

MEDNARODNI TURNIR ZA GRAND SLAM

WIMBLEDON
(13.039.000 britanskih funtov, trava)

Prekinjen dvoboj osmine finala:
DEL POTRO (ARG/5)
- SIMON (FRA)
7:6 (1), 7:6 (5), 5:7, 7:6 (5)


Četrtfinale, tabela:

OSTAPENKO (LAT/12) - CIBULKOVA (SLK)
7:5, 6:4

KERBER (NEM/11) - KASATKINA (RUS/14)
6:3, 7:5

GÖRGES (NEM/13) - BERTENS (NIZ/20)
3:6, 7:5, 6:1

S. WILLIAMS (ZDA/25) - GIORGI (ITA)
3:6, 6:3, 6:4

Serena Williams 11-ič v polfinalu Wimbledona
Kerberjeva prek Kasatkine v polfinale Wimbledona