Novak Đoković se je po pogovoru s fizioterapevtom odločil za predajo. Foto: EPA
Novak Đoković se je po pogovoru s fizioterapevtom odločil za predajo. Foto: EPA
Feliciano Lopez in Novak Đoković
Feliciano Lopez se bo v polfinalu srečal z Marcosom Baghdatisom. Foto: Reuters

Prvi igralec sveta je že v prvem nizu tožil zaradi težav z desnim očesom, po posvetu z zdravnikom pa se je odločil, da dvoboj preda. To je zanj prva predaja dvoboja po štirih letih. To je njegov prvi poraz letos, zadnjič je moral priznati premoč Rogerju Federerju na novembrskem finalnem mastersu v Londonu v skupinskem delu tekmovanja.
"Nole" je igral na 17. zaporednih finalnih obračunih na turnirjih ATP. Zadnjič je bil brez finala januarja lani v Dohi.

Lopez brez težav dobil prvi niz
Že v uvodni igri je prvi igralec sveta izgubil servis. V tretji igri se je rešil po zaostanku z 0/40 in uspel znižati na 1:2, vendar je bilo očitno, da Srb ni v polni pripravljenosti. Lopez je gladko dobival igre na svoj začetni udarec, povedel je s 5:3, v deveti igri pa še drugič odvzel servis prvemu igralcu sveta in po 32 minutah osvojil prvi niz.

28-letni Đoković je le še odšel do mreže in segel v roko Špancu, ki je izgubil vseh prejšnjih sedem medsebojnih obračunov.
Težave je imel vse od prihoda v Dubaj
"Imam težave z očmi. Že vse od prihoda v Dubaj so se pojavljale težave. Vse skupaj se je začelo z okužbo, sledila je alergija. Zadnja dva dni se je vse skupaj le še poslabšalo. Prvič se je zgodilo, da imam take težave. Danes sem imel res občutljive oči. Res mi je žal, da sem končal turnir na tak način. Opravičujem se vsem, ki so prišli na današnji obračun. Preprosto sem moral predati dvoboj. Res mi je žal za vse moje navijače. Upam, da bo vse skupaj minilo v naslednjih dneh," je pojasnil Đoković, ki računa, da bo lahko nastopil na Davisovem pokalu. Upa, da bo lahko tudi branil naslov v Indian Wellsu.

DUBAJ, četrtfinale
(2.674.445 am. dolarjev, trda podlaga)

F. LOPEZ (ŠPA/6) - ĐOKOVIĆ (SRB/1)
6:3, b.b.

BAGHDATIS (CIP) - BAUTISTA AGUT (ŠPA/4)
7:5, 6:0

KYRGIOS (AVS) - BERDYCH (ČEŠ/3)
6:4, 6:4

WAWRINKA (ŠVI/2) - KOHLSCHREIBER (NEM/8)
7:5, 6:1