Novak Đoković se bo v Wimbledonu najprej pomeril s Slovakom Martinom Kližanom. Foto: Reuters
Novak Đoković se bo v Wimbledonu najprej pomeril s Slovakom Martinom Kližanom. Foto: Reuters
Karolina Pliškova
Karolina Pliškova bi lahko po Wimbledonu postala prva igralka sveta. Foto: Reuters
Đoković in Pliškova zmagala v Eastbournu

a za Wimbledon je odpravil Gaela Monfilsa s 6:3 in 6:4.

30-letni Srb se je veselil druge zmage v letošnji sezoni, potem ko je bil januarja najboljši v Dohi. Zdaj bo samozavesten odpotoval v All England Club, kjer je v letih 2011, 2014 in 2015 dvignil najprestižnejšo teniško lovoriko na svetu, lani pa je senzacionalno izpadel v 3. krogu proti Američanu Samu Querreyju.
"Že kar nekaj časa je od takrat, ko sem nazadnje zmagal. A zdaj sem spet dosegel pravo raven. Takšno je pač življenje, ki postavlja določene izzive. Ne izključujem možnosti, da bi se še vrnil v Eastbourne. To je dobra priprava za Wimbledon, sam pa bom od tu odnesel predvsem samozavest," je bil zadovoljen Đoković, ki je osvojil 68. turnir v karieri.

Francoz, ki v karieri niti enkrat ni premagal Đokovića, je začel živčno. Že v prvi igri je izgubil začetni udarec. Đoković je zelo dobro serviral in v deveti igri še drugič prišel do brejka in zmage v uvodnem nizu. Monfils je v drugem nizu zaigral precej bolje, priigral si je tri priložnosti za odvzem servisa, a jih ni unovčil. V deseti igri je Đoković nato zaključil obračun po uri in 15 minutah ter se veselil že 14. zmage nad Monfilsom.

Pliškova ugnala Wozniackijevo
Karolina Pliškova je v finalu turnirja deklet premagala Caroline Wozniacki s 6:4 in 6:4. Za Čehinjo je to tretja turnirska zmaga v letošnji sezoni. Z zmago je postala prva Čehinja z lovoriko na tem turnirju po Jani Novotni leta 1998. To je dober obet za Wimbledon, saj ga je Novotna pred 19 leti tudi osvojila. Wozniackijeva je znova ostala brez zmage, zadnjič je na turnirjih zmagala lani oktobra v Hongkongu.

EASTBOURNE, finale (M)
(693.910 evrov, trava)

ĐOKOVIĆ (SRB/1) - MONFILS (FRA/2)
6:3, 6:4



ANTALYA, finale
(497.255 evrov, trava)

SUGITA (JAP) - MANNARINO (FRA)
6:1, 7:6 (4)


EASTBOURNE, finale (Ž)
(819.000 am. dolarjev, trava)

Ka. PLIŠKOVA (ČEŠ/3) - WOZNIACKI (DAN/6)
6:4, 6:4

Đoković in Pliškova zmagala v Eastbournu