Najboljši tenisač sveta je takole razbil lopar, kar pove vse o njegovem sobotnem razpoloženju v Šanghaju, kjer je branil naslov. Foto: AP
Najboljši tenisač sveta je takole razbil lopar, kar pove vse o njegovem sobotnem razpoloženju v Šanghaju, kjer je branil naslov. Foto: AP
Novak Đoković
Đoković si je tudi raztrgal majico. Foto: Reuters
Roberto Bautista Agut
Roberto Bautista Agut se je razveselil velike zmage. Foto: Reuters

28-letni Španec je prvič v šestih medsebojnih dvobojih premagal številko ena svetovnega tenisa. Najboljši igralec na svetu je bil na robu izpada že v četrtfinalu proti Nemcu Mischi Zverevu, ko je naredil 37 neizsiljenih napak - tokrat 29 -, a se je rešil, tokrat pa je bil Bautista Agut, ki se je prvič v karieri prebil v finale na turnirjih masters, previsoka ovira. Đoković, ki je v Šanghaju že trikrat zmagal, je naskakoval deseti turnirski finale letos.

V prvem nizu, ki je trajal 42 minut, je 19. igralec na ATP-lestvici Srba, ki je zapravil dve žogici za brejk, ugnal po zaslugi odvzetega servisa v deseti igri. V drugem je imel Đoković več težav pri začetnem udarcu, bil je tudi zelo nervozen, metal lopar ob tla in si raztrgal majico.

Pri vodstvu Španca s 3:2 je izgubil servis, toda odgovoril je z brejkom v naslednji igri, a enak odgovor je sledil tudi od Bautiste Aguta. Po izjemno dolgi deveti igri, ko je Đoković ubranil tri žogice Bautiste Aguta za zmago, a tudi sam zapravil tri za osvojeno točko, je Nole le izkoristil četrto in z novim brejkom znižal na 5:4, a je s tretjim zaporednim brejkom Španec dosegel veliko zmago.

Murray zanesljivo v finale
Roberto Bautista Agut bo v finalu (nedelja ob 10.30) igral s Škotom Andyjem Murrayem, ki je s 6:4 in 6:3 premagal Gillesa Simona. Murray je sicer naredil več nevsiljenih napak (30:19), vendar je bolje serviral in izkoristil tudi šest od dvanajstih priložnosti za brejk. V finalih turnirjev serije masters bo igral že dvajsetič, njegov nasprotnik pa v medsebojnih dvobojih ni osvojil še niti niza.

ŠANGHAJ (7.655.640 am. dolarjev, trda podlaga), polfinale:
BAUTISTA AGUT (ŠPA/15) - ĐOKOVIĆ (SRB/1)
6:4, 6:4

MURRAY (VB/2) - SIMON (FRA)
6:4, 6:3


HONGKONG (250.000 am. dolarjev, trda podlaga), polfinale:
MLADENOVIC (FRA) - GAVRILOVA (AVS/8)
7:5, 6:3

WOZNIACKI (DAN/5) - JANKOVIĆ (SRB/7)
6:3, 6:4