Novak Đoković je v odločilnih trenutkih znova dokazal, da je še vedno razred zase in tudi glavni favorit za zmago na Roland Garrosu, ki mu še manjka v bogati zbirki. Foto: EPA
Novak Đoković je v odločilnih trenutkih znova dokazal, da je še vedno razred zase in tudi glavni favorit za zmago na Roland Garrosu, ki mu še manjka v bogati zbirki. Foto: EPA
Rafael Nadal
Rafael Nadal je prikazal precej boljšo igro, kot prejšnji teden v Madridu. Foto: EPA
Serena Williams
Serena Williams je za zmago nad Svetlano Kuznecovo potrebovala le 51 minut. Foto: EPA
Đoković z izjemno predstavo ugnal Nadala
Murray zanesljivo v polfinale v Rimu

To je bil že 49. medsebojni obračun, Đoković zdaj v zmagah vodi s 26:23, a je Nadal na peščeni podlagi še vedno uspešnejši (7:14). Igralci na osrednjem igrišču centra Foro Italico so uživali skoraj dve uri in pol, razmerje v osvojenih točkah je bilo 87:84.
"Nole" blestel po slabšem začetku
Španec je prikazal najboljšo igro v zadnjih medsebojnih obračunih. V prvem nizu je z brejkom v tretji igri povedel s 3:2. Blestel je z natančnimi udarci z osnovne črte in nekajkrat spomnil na zlato obdobje, ko je kar devetkrat dobil Roland Garros.
Prvi igralec sveta je v osmi igri unovčil četrto priložnost za odvzem servisa. Izenačil je na 4:4 in v odločilnih trenutklih prikazal najboljšo igro. V maratonski 12. igri je izkoristil četrto zaključno žogo s sijajnim volejem.


"Rafa" zapravil pet žog za izenačenje na 1:1
Nadal je tudi drugi niz začel odlično, že v uvodni igri je odvzel začetni udarec Srbu. Po tretji igri je potreboval pomoč fizioterapevta zaradi bolečin v desnem gležnju. Pri vodstvu s 5:4 je imel kar pet zaključnih žog za izenačenje na 1:1 v nizih. Nikakor mu ni uspelo priti do odločilne točke, žilavi Đoković se je rešil, zadel je nekaj izjemenih udarcev z bekhendom. V podaljšani igri je Srb povedel s 4:2, odlično je odgovarjal na servise Španec in veselil prestižne zmage po dveh urah in 24 minutah.
Đoković: Premagati Nadala na pesku je največji izziv
"V odločilnih trenutkih sem ohranil mirne živce. Zmagal sem, čeprav sem zelo slabo začel oba niza. Uspelo mi je dveh nizih, čeprav imam občutek, da sva igrala pet nizov. Premagati Nadala na pesku je eden izmed največjih športnih izzivov. Zmagal je v Monte Carlu in v Barceloni, zadnji mesec je na pesku igral odlično. Zdaj imam veliko samozavesti za nadaljevanje turnirja konec tega tedna," je bil zadovoljen Đoković.

Murray v polfinalu proti Pouilleju
Andy Murray
ni imel težav z Davidom Goffinom (6:1 in 7:5), medtem ko se Lucas Pouille, ki se je v glavni žreb prebil kot srečni poraženec iz kvalifikacij, sploh ni preznojil, saj je moral Juan Monaco predati dvoboj.

Slovo Kate in Klepačeve
Katarina Srebotnik
in Andreja Klepač sta v ženskem delu rimskega turnirja med dvojicami v četrtfinalu izgubili proti Rusinjama Jekaterini Makarovi in Jeleni Vesnini. Sedmopostavljeni nosilki sta slovensko dvojico premagali s 6:2 in 6:4.

MEDNARODNI TURNIR ATP SERIJE 1.000, Rim
(4.300.755 evrov, pesek)
Četrtfinale, tabela:
ĐOKOVIĆ (SRB/1) - NADAL (ŠPA/5)
7:5, 7:6 (4)
NIŠIKORI (JAP/6) - THIEM (AVT/13)
6:3, 7:5
POUILLE (FRA) - MONACO (ARG)
b. b.
MURRAY (VB/2) - GOFFIN (BEL/12)
6:1, 7:5


Četrtfinale (Ž), tabela:
S. WILLIAMS (ZDA/1) - KUZNECOVA (RUS/9)
6:2, 6:0
BEGU (ROM) - DOI (JAP)
6:2, 7:6
MUGURUZA (ŠPA/3) - BACSINSZKY (ŠVI/11)
7:5, 6:2
KEYS (ZDA) - STRYCOVA (ČEŠ)
6:4, 4:6, 6:3

Đoković z izjemno predstavo ugnal Nadala
Murray zanesljivo v polfinale v Rimu