Novak Đoković je četrtič osvojil Odprto prvenstvo Kanade. Foto: EPA
Novak Đoković je četrtič osvojil Odprto prvenstvo Kanade. Foto: EPA
Novak Đoković
Đoković se je hitro pobral po grenkem porazu v tretjem krogu Wimbledona proti Samu Querreyju. Njegov naslednji cilj je zmaga na olimpijskih igrah. Foto: Reuters
Simona Halep
Simona Halep bo na ponedeljkovi lestvici WTA napredovala na tretje mesto. Foto: EPA
Đoković v Rio z novo turnirsko zmago

Finalni obračun je trajal uro in 22 minut. Japonec je naredil 28 neizsiljenih napak, v odločilnih trenutkih je bil 29-letni Srb bolj zbran in veselil se je že 66. zmage na turnirjih ATP in četrte na Odprtem prvenstvu Kanade (najboljši je bil tudi v letih 2007, 2011 in 2012).
Nišikori brez možnosti v prvem nizu
V prvem nizu je prvi igralec sveta do ključnega brejka prišel v šesti igri. V deveti igri je Nišikori uspel rešiti prvo zaključno žogo, a je nato Đoković na svoj servis zaključil uvodni niz po 31 minutah. Japonec si ni priigral nobene priložnosti za odvzem servisa.
Đoković bolj zbran v odločilnih trenutkih
Ko je Nišikori v tretji igri drugega niza poslal forhend v avt, se je zdelo, da je v izgubljenem položaju, saj je "Nole" povedel z 2:1. Najboljši azijski igralec je v šesti igri sijajno vračal servis in uspel je izenačiti na 3:3. Đoković je v enajsti igri znova odvzel servis Japoncu in nato unovčil tretjo zaključno žogo.
Japonec je izgubil zadnjih devet medsebojnih obračunov proti prvemu igralcu sveta. Leta 2014 ga je premagal v polfinalu OP ZDA v New Yorku, kar je bila njegova najbolj odmevna zmaga v karieri. Pred štirimi meseci je bil Srb boljši v finalu Miamija s 6:3 in 6:3.

Nišikori je v polfinalu izločil drugega nosilca Stana Wawrinko in s tem prekinil niz 16. zaporednih porazov proti najboljši peterici tenisačev sveta. Ostaja brez naslova na turnirjih serije masters.

Zmaga Halepove v Montrealu
Simona Halep je v finalu turnirja serije Premier v Montrealu premagala Madison Keys s 7:6 in 6:3. Romunka je osvojila 14. turnir WTA v karieri in tretjega letos. Američanka Keysova ostaja pri dveh turnirskih zmagah.

V uvodnem nizu sta obe tekmeci slabo servirali, kar po štirikrat sta oddali začetni udarec in odločala je podaljšana igra. Halepova jo je dobila s 7:2. V drugem nizu je peta nosilka hitro povedla s 3:0 in prednost zadžrala do konca obračuna, ki je trajal uro in 15 minut.

TORONTO, finale
(4.691.730 am. dolarjev, trda podlaga)

ĐOKOVIĆ (SRB/1) - NIŠIKORI (JAP/3)
6:3, 7:5


MONTREAL, finale
(2.714.413 am. dolarjev, trda podlaga)

HALEP (ROM/5) - KEYS (ZDA/10)
7:6 (2), 6:3

Đoković v Rio z novo turnirsko zmago