Sara Errani se je znašla v velikih težavah. Foto: EPA
Sara Errani se je znašla v velikih težavah. Foto: EPA

Letrozol se sicer uporablja pri zdravljenju raka na dojkah. Sredstvo je tudi stimulator večanja hormonov. Erranijeva bi ta teden morala nastopiti na turnirju serije Premier v Torontu, a je nastop odpovedala. Vrnila se je v domovino, kjer se bo morala braniti pred obtožbami.
V sporočilu ITF je navedeno, da je Erranijeva že 18. aprila priznala svojo napako, 19. julija pa je tudi že bila zaslišana pred sodniki neodvisnega tribunala ITF. Ta je odločil, da bo suspendirana od 3. avgusta naprej, izbrisal pa ji je tudi vse izide od 16. februarja do 16. junija. Vrniti bo morala tudi denar, ki ga je v tem obdobju s tenisom zaslužila.

98. igralka sveta je osvojila devet turnirjev WTA. 27. julija 2008 je osvojila tudi turnir v Portorožu, kjer je v finalu ugnala Anabel Medino Garrigues s 6:3 in 6:3. V Parizu je pred petimi leti izgubila v finalu proti Mariji Šarapovi. Istega leta je na lestvici WTA zasedala peto mesto. Zelo uspešna je tudi med dvojicami, kjer sta z Roberto Vinci osvojili kar pet turnirjev za grand slam.