Novak Đoković je odlično serviral. Dosegel je deset asov. Foto: EPA
Novak Đoković je odlično serviral. Dosegel je deset asov. Foto: EPA
Roger Federer
Roger Federer se bo v soboto na ključnem dvoboju za preboj v polfinale pomeril s Juanom Martinom del Potrom. Foto: EPA

17-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam je v uvodnem nizu že v tretji igri odvzel servis Francozu, zadel je sijajen bekhend, potem pa je Gasquet naredil napako pri mreži. V osmi igri je Gasquet z brejkom izenačil na 4:4. Že v naslednji igri je Federer znova zaigral precej bolj zbrano in odvzel začetni udarec devetemu igralcu sveta, ki je popolnoma zgrešil forhend. V deseti igri je 32-letni Švicar brez izgubljene točke osvojil niz.

V drugem nizu je odločil brejk v prvi igri. Federer je v nadaljevanju zadržal servis. Izkoristil je šesto zaključno žogo po uri in 21 minutah. Švicar je serviral šest asov, Francoz pa nobenega. Razmerje v osvojenih točkah je bilo 73:58.
"Nole" v ključnih trenutkih najboljši
V večernem obračunu si je branilec naslova Đoković že zagotovil polfinale. V uvodnem nizu je v šesti igri odvzel servis del Potru in prednost zadržal. V drugem nizu je Argentinec zaigral precej bolje. Ključni brejk mu je uspel v šesti igri, ko je zadel vrh mreže, žoga pa je padla na stran Srba. Tudi v odločilnem nizu je odločala šesta igra, ko je del Potro izgubil začetni udarec. "Nole" je serviral deset asov. Zelo zanimiv dvoboj je trajal uro in 54 minut.
V petek bosta v O2 Areni na sporedu obračuna 3. kroga v skupini A: David Ferrer - Stanislas Wawrinka in Rafael Nadal - Tomaš Berdych. Nadal si je z dvema zmagama že izboril polfinalni nastop, Berdych in Wawrinka imata po eno zmago in poraz, Ferrer pa je doživel dva poraza.

Skupina B, 2. krog:
FEDERER (ŠVI/6) - GASQUET (FRA/8)
6:4, 6:3

ĐOKOVIĆ (SRB/2) - DEL POTRO (ARG/4)
6:3, 3:6, 6:3

Lestvica:                          
ĐOKOVIĆ *            2  2 0  4:2  2
FEDERER              2  1 1  3:2  1
DEL POTRO            2  1 1  3:3  1
GASQUET              2  0 2  1:4  0
            * - v polfinalu