Rafael Nadal in Roger Federer sta se zelo izkazala tudi v igri dvojic. Foto: Reuters
Rafael Nadal in Roger Federer sta se zelo izkazala tudi v igri dvojic. Foto: Reuters
John McEnroe in Nick Kyrgios
Selektor John McEnroe ni imel veliko razlogov za veselje. Edino sobotno zmago za Svet je priigral Avstralec Nick Kyrgios. Foto: Reuters

Selektor Björn Borg je drugi dan na črno podlago O2 Arene poslal najboljša igralca sveta. 36-letni Švicar je v uvodnem sobotnem obračunu ugnal Sama Querreyja s 6:4 in 6:2. Američan je v prvem nizu izgubil servis v peti igri, v drugem pa v tretji in peti igri.

Nadal se je moral precej bolj potruditi, Jacka Socka je premagal s 6:3, 3:6 in 11:9. V odločilnem nizu sta tenisača igrala v "šampionskem tajbrejku" do desete točke. Španec je povedel s 4:1 in 7:3, a je Američan izenačil na 9:9. Zadnji dve točki je osvojil prvi igralec sveta.
Kyrgios malce znižal zaostanek
V večernem sporedu je Nick Kyrgios v zelo napetem obračunu premagal Tomaša Berdycha s 4:6, 7:6 in 10:6. Avstralec je znižal prednost Evrope na 7:3, a sta nato Federer in Nadal združila moči v igri dvojic. S 6:4, 1:6 in 10:5 sta bila boljša od Querreyja in Socka.
"To, da sem imel ob sebi Rogerja, je bil velik privilegij. Zgodovinski dogodek, ki se bo težko še kdaj ponovil. Za nekaj časa sva združila moči, kmalu bova spet velika rivala, tako kot sva že nekaj časa. Igrati skupaj s prijateljem in velikim tekmecem je bila moja velika želja, zdaj se mi je uresničila," je bil navdušen Nadal, prav nič manj zadovoljstva ni kazal niti Federer. "To bo spomin, tega nikoli ne bom pozabil. Oba sva igrala dobro, tudi tekmec je bil dober, mislim, da so gledalci uživali v tem zgodovinskem dogodku. Kljub temu, da sva oba uživala, pa to ne pomeni, da bova zdaj postala par v dvojicah. To ni dobra ideja, sam enostavno nočem zavirati njegovih ambicij."

Vsaka zmaga drugi dan tekmovanja prinaša dve točki in Evropa je zelo blizu končni zmagi, zbrati mora 13 točk. Ekipa Svet se je znašla v velikem zaostanku, a v nedeljo je vsaka zmaga vredna tri točke.

V petek Evropa do vseh treh posamičnih zmag
Evropa je po prvem dnevu novoustanovljenega Laverjevega teniškega pokala vodila s 3:1. Zmage so dosegli Hrvat Marin Čilić, Avstrijec Dominic Thiem in mladi Nemec Alexander Zverev, edino točko za Svet pa sta osvojila Avstralec Nick Kyrgios in Jack Sock iz ZDA med dvojicami.

Tekmovanje naj bi postalo tradicionalno in ga ne bo na sporedu le v olimpijskem letu.

Laverjev pokal, Praga:
EVROPA - SVET 9:3

Sobotni dvoboji:
Federer - Querrey 6:4, 6:2

Nadal - Sock 6:3, 3:6, 11:9

Berdych - Kyrgios 6:4, 6:7, 6:10

Federer/Nadal - Querrey/Sock 6:4, 1:6, 10:5


Petkovi dvoboji:
Čilić - Tiafoe 7:6, 7:6

Thiem - Isner 6:7, 7:6, 10:7

A. Zverev - Shapovalov 7:6, 7:6

Berdych/Nadal - Kyrgios/Sock 3:6, 7:6, 7:10

Prvi dan vsaka zmaga šteje le eno točko, v soboto nato dve točki, v nedeljo pa tri. Vsak igralec mora v treh dneh nastopiti vsaj enkrat med posamezniki, a skupno ne več kot dvakrat. Štirje od šestih igralcev morajo nastopiti v dvojicah.