Roger Federer je bil zanesljivo boljši od Novaka Đokovića. Foto: Reuters
Roger Federer je bil zanesljivo boljši od Novaka Đokovića. Foto: Reuters
Kei Nišikori
Kei Nišikori je na drugem dvoboju v Londonu vpisal prvo zmago. Foto: EPA

V prvem krogu sta oba zmagala. Đoković je suvereno premagal Keia Nišikorija, ki mu je pustil le dve igri, nekaj več težav pa je imel Federer s Tomašem Berdychom, ki je dobil šest iger. Dvoboj prvega in tretjega igralca sveta je trajal uro in 17 minut. To je bil 43. obračun Đokovića in Federerja. Švicar je zdaj boljši, saj je Srba premagal 21. Prvi niz je bil izenačen. Oba sta bila suverena na svoj servis vse do 12. igre. Do tedaj je imel le Đoković eno priložnost za brejk, v zadnji igri niza pa je Federer izkoristil drugo in povedel z 1:0.

Drugi niz je Švicar izvrstno začel in z odvzemom servisa v drugi igri povedel z 2:0. Že v naslednji igri je Đoković odgovoril in nato poravnal izid na 2:2. V šesti igri si je Federer utrl pot k zmagi, ko je izkoristil prvo priložnost za odvzem začetnega udarca v tej igri. V osmi igri si je ob Đokovićevem servisu priigral točko za zmago, drugo pa je nato v isti igri izkoristil.

Nišikori boljši od Berdycha
Nišikori je bolje odigral tekmo drugega kroga in premagal Berdycha s 7:5, 3:6 in 6:3. Dvoboj je trajal dve uri in 24 minut. V izenačenem prvem nizu je odločala 11. igra, ko je Japonec proti Čehu izkoristil tretjo priložnost v igri za odvzem servisa. Drugi niz je Berdych slabo začel, saj je takoj izgubil igro na svoj začetni udarec, vendar je odgovoril Nišikoriju v četrti in šesti igri ter tako koval pot k izenačenju. Tudi v odločilnem nizu je odločala predzadnja igra, ko je Nišikori z brejkom povedel s 5:3 in v naslednji igri za končno zmago dobil vse točke na svoj servis.

LONDON (7.000.000 am. dolarjev, trda podlaga)
Skupina Stana Smitha, 2. krog:
NIŠIKORI (JAP/8) - BERDYCH (ČEŠ/6)
7:5, 3:6, 6:3

FEDERER (ŠVI/3) - ĐOKOVIĆ (SRB/1)
7:5, 6:2