Novak Đoković se je moral pošteno potruditi za zmago na uvodnem nastopu v Lonsonu. Foto: EPA
Novak Đoković se je moral pošteno potruditi za zmago na uvodnem nastopu v Lonsonu. Foto: EPA
Tomaš Berdych
Tomaš Berdych je bil zelo blizu presenečenja v O2 Areni. Foto: EPA
David Ferrer
David Ferrer je odlično začel nastope v Londonu in premagal Andyja Murrayja, ki je bil to jesen v odlični formi in je na zadnjih 18 obračunih zmagal 17-krat. Foto: Reuters

"Nole" je začel slabo. V drugi in četrti igri je izgubil servis in Čeh je hitro povedel s 4:0. Srbu je v peti igri uspel brejk, a je Berdych nato uspel zadržati prednost do konca uvodnega niza. V drugem nizu je Đoković v drugi igri odvzel začetni udarec Čehu, hitro je prišel do vodstva s 3:0, kar je bilo dovolj za zmago v drugem nizu.

V odločilnem nizu je Berdych z brejkom v šesti igri povedel s 4:2, a je prvi nosilec takoj znižal na 4:3. V enajsti igri je imel sedmi igralec sveta na servis Đokovića celo zaključno žogo za zmago, po daljši izmenjavi je naredil napako in odločala je podaljšana igra. "Nole" je hitro povedel s 5:1 in izkoristil zaključno žogo po dveh urah in 38 minutah hudega boja v O2 Areni.

Šok za britanske navijače
Ferrer je izkoristil polovico od desetih priložnosti za brejk. Murray je imel težave s servisom, saj je na prvi servis serviral le s 46-odstotnim uspehom, naredil pa je tudi preveč nevsiljenih napak (44, Ferrer pa 33). Nič ni pomagalo, da mu je v obeh nizih prvemu uspel brejk. Ferrer se je odlično branil in ujel skoraj vse žoge.

"Žal mi je za vse ljudi tukaj in tudi za Andyja. Sva dobra prijatelja, vendar sem vesel zmage. Igral sem konstantno in dobro serviral, ko je bilo najbolj treba. Vem, da je imel Andy težave, toda sam sem le igral svojo igro," je po prvi zmagi nad Murrayjem v zadnjih petih obračunih povedal Ferrer.
Bo Murrayja zamenjal Tipsarević?
Murray je po dvoboju dejal, da bi že končal z nastopi v Londonu, vendar je turnir preveč pomemben. "Imam težave s poškodbo dimelj, ki se vlečejo že nekaj dni. Nisem mogel veliko trenirati, vendar sem igral, čeprav se nisem dobro počutil. Bom videl kako se bom počutil v torek," je povedal tretji igralec sveta in nadaljeval: "Lahko se odločim minuto pred tekmo in to bi rad storil. Včasih moram storiti pravo stvar."

V primeru, da Murray ne bo nadaljeval z nastopi v Londonu ga bo zamenjal Srb Janko Tipsarević.

Skupina A:
FERRER (ŠPA/5) - MURRAY (VB/3)
6:4, 7:5

ĐOKOVIĆ (SRB/1) - BERDYCH (ČEŠ/7)
3:6, 6:3, 7:6 (3)

Skupina B, torek ob 15.00:
TSONGA (FRA/6) - FISH (ZDA/8)

Ob 21.00:

NADAL (ŠPA/2) - FEDERER (ŠVI/4)