Novak Đoković je osvojil 13. turnir serije 1,000. Foto: Reuters
Novak Đoković je osvojil 13. turnir serije 1,000. Foto: Reuters
Đoković strl odpor Murrayja v Šanghaju

Uvodni niz je trajal kar eno uro in 13 minut. Đokoviću je že v drugi igri uspel brejk, s katerim je povedel z 2:0. A to je bila le serija številnih odvzemov začetnih udarcev, saj jih je bilo v prvem nizu skupaj kar sedem. Murrayju je odločilni brejk uspel v 11. igri, po kateri je povedel s 6:5. Srb je v tej igri na svoj servis že vodil s 40:0, a je Škot nato nanizal pet točk, s čimer je tako razjezil Đokovića, da je jezno razbil svoj lopar.

Đoković v 2. nizu rešil pet žogic za zmago
V drugem nizu sta bila oba bolj zanesljiva pri svojem začetnem udarcu. Prvi brejk je uspel Murrayju, ki je dobil sedmo igro, po kateri je povedel s 4:3. Škot je v deseti igri že serviral za zmago, a je drugemu igralcu sveta uspelo doseči brejk. Odločitev je nato padla v podaljšani igri, v kateri je imel Murray še štiri žogice za zmago, a je Đoković prav vse rešil in dobil igro s 13:11.

Zadnje štiri igre dobil Đoković
V odločilnem nizu je Murray še vodil s 3:2, nato pa ni osvojil več igre. Škot je v zadnjih dveh letih sicer dobil ta turnir. V ponedeljek bo še 300. teden na vrhu lestvice ATP Roger Federer, ki je sicer v polfinalu izpadel proti Murrayju.

Na svoj boj je zelo ponosen
"To je bil zelo dolg in napet dvoboj. Tri ure in pol za tri nize je kar veliko časa, a na to sem že navajen," je po napornem dvoboju dejal Đoković in dodal: "Kadarkoli se pomerim z Andyjem, se zavedam, da bo boj za vsako točko neizprosen, izmenjave pa dolge in naporne. Ne morem reči, da sem prevladoval, ker so bili vsi trije nizi zelo tesni, Andy je imel tudi nekaj žogic za zmago. Današnji dvoboj bi lahko zlahka izgubil, a se se boril do zadnjega atoma moči in na to sem zelo ponosen."

Šanghaj (M), finale:
ĐOKOVIĆ
(SRB/2) - MURRAY (VB/3)
5:7, 7:6 (11), 6:3

Đoković strl odpor Murrayja v Šanghaju